El Claustre del Monestir acull avui el lliurament del quart premi de poesia Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Un total de 71 obres opten al guardó, un dels més ben dotats econòmicament en llengua catalana

Un total de 71 obres opten al guardó, un dels més ben dotats econòmicament en llengua catalana

Un total de 71 obres opten enguany a la quarta edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, que es lliura avui coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta. L'acte de lliurament tindrà lloc aquest vespre a la sala capitular del Claustre, amb la participació de l'actor Lluís Soler, que recitarà part de l'obra guanyadora, i la presentació de l'escriptora santcugatenca Ada Castells.

Aquest vespre se celebra l'acte de lliurament de la quarta edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, al qual opten un total de 71 obres. Tot i que la participació d'enguany ha estat una mica inferior a la d'edicions anteriors, la tinent d'alcalde cultura, Àngels Solé, remarca que el nivell de qualitat de les obres segueix sent molt elevat.

Àngels Solé

S'han presentat 68 exemplars, una mica menys que l'any passat però la valoració és positiva. Esperem que la qualitat sigui similar a la d'anys anteriors. Crec que el premi es va consolidant.


L'escriptora i periodista santcugatenca Ada Castells i l'actor Lluís Soler seran els encarregats de fer una lectura d'alguns fragments de l'obra guanyadora i Xavier Manyoses, alumne de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, oferirà un petit concert de clarinet.

A més, i coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta, la sala capitular del Claustre acollirà també el lliurament dels guardons del setè Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres educatius de secundària, al qual s'han presentat un total de 119 treballs de 7 centres de Sant Cugat. Àngels Solé ha valorat molt positivament aquesta participació i ha remarcat l'esforç que s'ha fet per incentivar tant als centres com als alumnes.

Àngels Solé

Hi ha més centres que altres anys. Hem crescut en participació. Des de l'Ajuntament hem intentat fer un esforç de sensibilització i els centres han respost molt bé.


Marc Romera, amb l'obra 'La pau del cranc', Yannick Garcia, amb 'De dalt i de baix' i Enric Virgili, amb 'Mamut' són els guanyadors del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater en les seves tres primeres edicions. El guardó és actualment un dels més ben dotats de poesia en llengua catalana, amb un premi valorat en 7.250 euros. A més, Edicions 62 publica els poemaris guanyadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.