L'Ajuntament no descarta obrir, en un futur, el premi de Poesia Gabriel Ferrater de secundària a altres municipis


  • Comparteix:

Tània Riba, Bernat Jordana, i Youenes Souiriji, han estat els tres primers guardonats d'aquest certamen

Tània Riba, Bernat Jordana, i Youenes Souiriji, han estat els tres primers guardonats d'aquest certamen

Els joves santcugatencs Tània Riba, Bernat Jordana, i Youenes Souiriji, han estat els tres primers guardonats del VII premi de Poesia Gabriel Ferrater per a Centres Educatius de Secundària. En total, enguany s'havien presentat 119 treballs d'alumnes de 7 centres d'ensenyament del municipi. Des de l'organització no descarten, en un futur, obrir el certamen a d'altres municipis.

El VII Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a Centres Educatius de Secundària ja té guanyadors. El primer guardó per la categoria de batxillerat i cicles formatius ha estat per Younes Souiriji, de l'escola Àgora, pels versos recollits sota el títol Exíli. L'accèssit en aquesta categoria se l'ha endut Anna Escoda de l'IES Leonardo da Vinci, pel poema "Si diguessin que el temps..".

De la seva banda, Bernat Jordana, de l'escola Avenç, ha sigut el primer premiat en la categoria de tercer i quart d'ESO amb el poema "Quan la nit se'n va", mentre que el guardó per primer i segon d'ESO se l'ha endut Tània Riba, de l'escola Thau, per "Hivern" . Marc Esparza, del centre Àgora ha recollit l'accèssit en aquesta categoria pel poema "El sofriment".

En total, aquest any s'havien presentat un total de 119 treballs, elaborats per estudiants de set centres educatius de la ciutat. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut destacar l'esforç de tots els participants i la il·lusió amb que viuen aquest esdeveniment.

Àngels Solé

Els treballs que s'han presentat estan molt elaborats. Es nota l'esforç que han fet tots els alumnes. És un certamen que crea molta il.lusió i , més, si hi ha premis i guardons.


Solé ha recalcat també la importància d'aquest premi entre els joves santcugatencs, i ha afegit que no descarten, en un futur, obrir aquest certamen a d'altres ciutats o poblacions veïnes.

Àngels Solé

És una proposta molt maca i que genera molta il.lusió. En cas de que s'afegissin altres poblacions veïnes, segur tindrien en compte aquest factor.


L'acte d'entrega dels premis, celebrat aquest dimecres a la Sala Capitular del Claustre, ha precedit el lliurament del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, que ha estat presentat per la periodista i escriptora Ada Castells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.