Els santcugatencs han pogut informar-se aquest diumenge de la malaltia de la fibromiàlgia


  • Comparteix:

a malaltia que afecta a tres de cada cent persones, la seva majoria dones

a malaltia que afecta a tres de cada cent persones, la seva majoria dones

La delegació local de l'Associació Catalana d'Afectats per la Fibromiàlgia ha posat una taula informativa aquest diumenge a la plaça d'Octavià, amb l'objectiu d'informar sobre aquesta malaltia. La jornada precedeix la commemoració del Dia Mundial de la Fibrmiàlgia, que se celebra el dia 12 de maig.

Donar-se a conèixer als santcugatencs i informar sobre la fibromiàlgia han estat els obejctius de la taula informativa que ha muntat aquest diumenge la delegació local de l'Associació Catalana d'Afectats per aquesta malaltia.

Des d'aquesta entitat, que té seu al Centre Social i Sanitari de la Floresta, han volgut donar a conèixer els serveis que ofereixen, com ara sessions informatives o activitats de suport i rehabilitació per a les persones afectades. Així ho ha explicat Teresa Humet, membre d'aquesta entitat, que ha remarcat que sovint costa diagnosticar la malaltia.

Teresa Humet

Venen amb queixes de dolor i nosaltres estem aquí per ensenyar-los a viure amb aquesta malaltia.


La malaltia que afecta a tres de cada cent persones, la seva majoria dones, provoca fatiga i dolor generalitzat crònic. Al llarg del matí els membres de l'associació han ofert suport sobretot a afectades que s'hi acostaven i les han animat a participar a les diverses activitats de rehabilitació que ofereixen. També s'hi ha acostat el Regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomás que ha destacat la importància d'actes per informar sobre aquesta malaltia i donar suport a les persones que la pateixen.

Enric Tomàs

Hi ha tot un seguit de problemàtiques relacionades amb la salut de les persones que cada vegada tenen més importància a la societat i la tasca que fan entitats com aquesta és important sobretot per sensibilitzar i donar a conèixer aquest tipus de malalties.


Tomás també ha destacat el bon temps que ha afavorit l'assistència de més santcugatencs a la parada de la plaça del monestir. Durant la jornada també s'han repartit llaços taronges com a símbol de la fibromiàlgia, una forma més de sensibilitzar els ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.