Jornada de portes obertes al Museu coincidint amb el Dia Internacional dels Museus


  • Comparteix:

Tant el Museu del Monestir com la Casa Aymat es poden visitar durant tot el dia de forma gratuïta

Tant el Museu del Monestir com la Casa Aymat es poden visitar durant tot el dia de forma gratuïta

El Museu de Sant Cugat ha celebrat una jornada de portes obertes coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Des de les 10 del matí i durant tot el dia s'han pogut visitar, de forma gratuïta, tant el Museu del Monestir com la subseu de la Casa Aymat. L'objectiu, segons la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, és poder reflexionar sobre el paper que tenen els museus en el camí de l'aprenentatge.

Des de ja fa uns anys, el dia 18 de maig es commemora el Dia Internacional del Museu, una iniciativa que va néixer amb l'objectiu d'animar a la gent a acostar-se a aquests equipaments històrics i culturals.

També el Museu de la nostra ciutat s'ha sumat a aquesta iniciativa, oferint la possibilitat que tothom, santcugatencs o no, visiti de forma gratuïta tant la subseu del Monestir com la de la casa Aymat. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha remarcat que la voluntat en un dia com aquest és poder atendre i informar tots els visitants perquè coneguin millor tant el claustre com l'exposició permanent.

Per a Solé, però, la principal finalitat d'aquesta jornada és poder reflexionar sobre el paper dels museus i la seva vessant com a font d'aprenentatge.

Àngels Solé

Jo crec que és més important és que sigui un dia per reflexionar, que la gent sent a parlar dels museus i es recorda que hi ha un camí per aprendre, formar-se i gaudir a través de les seves exposicions i col·leccions


Com ja és habitual, la Generalitat ha aprofitat aquesta data per donar a conèixer especialment 'les joies' dels diferents museus. En el cas de Sant Cugat, s'ha volgut destacar un capitell del Claustre d'Arnau Cadell, que sota el nom de 'Capitell dels Grius' reprodueix una figura animal, mig àguila i mig lleó.

Segons el director del Museu, Lluís Campins, aquest capitell, propi de la temàtica 'zoomòrfica' que es pot trobar al Claustre, pot ser perfectament un símbol de tot el conjunt escultòric integrat per 144 capitells.

Lluís Campins

És un símbol d'aquesta col·lecció de 144 capitells, que és el vaixell insígnia del patrimoni que custodia el Museu. Concretament és representatiu de la temàtica de tipus zoomòrfic o mitològic.


D'altra banda, des de l'Ajuntament s'està treballant en una Guia del Monestir que té l'objectiu de poder oferir tota la informació necessària sobre aquest edifici emblemàtic de Sant Cugat i que podria estar enllestida aproximadament d'aquí a un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.