La UIP celebra aquest estiu el seu vintè aniversari amb un seminari sobre la pau al segle XXI


  • Comparteix:

El curs d'aquest estiu englobarà els principals temes tractats a la UIP durant les dues últimes dècades i oferirà una visió de futur

El curs d'aquest estiu englobarà els principals temes tractats a la UIP durant les dues últimes dècades i oferirà una visió de futur

'Els reptes per la pau al segle XXI' és el tema escollit pel seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau, que aquest any commemorarà el seu vintè aniversari. L'edició d'enguany pretén aplegar les grans temàtiques tractades durant les dues últimes dècades i donar una visió global de la pau com a objectiu.

Amb motiu de la commemoració del seu vintè aniversari, el programa d'enguany de la UIP prendrà un caire molt especial. La universitat d'estiu, que se celebrarà del 15 al 20 de juliol, englobarà les diferents temàtiques tractades en edicions anteriors, com el fi de la Guerra Freda, la lluita pels drets humans, els moviments per la pau, la dona i la sostenibilitat, entre d'altres.

Sota el títol 'Reptes per la pau al segle XXI: esperances i frustracions després de la Guerra Freda', l'objectiu fonamental del seminari és difondre la cultura de la pau. Amb aquesta intenció, el president de UIP, Arcadi Oliveras, ha volgut aclarir que no es tracta de fer memòria sinó de trobar perspectives de futur.

Arcadi Oliveras

És un programa recapitulatiu i, alhora, de futur. No amb ganes de fer memòria sinó, sobretot, amb perspectiva de futur.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha volgut encoratjar als membres de la UIP a seguir treballant per la pau com a camí i ha reiterat el suport de l'Ajuntament a aquest tipus d'iniciatives.

Toni Ramon

La UIP sempre ens ajuda a repensar és i com volem que sigui la nostra societat, i per tant us ecoratjo a continuar. Vull recordar la voluntat de l'Ajuntament de donar suport a la UIP.


L'acte de presentació del nou programa de la UIP també ha servit per presentar en societat el llibre de ponències dels seminari d'estiu del 2004, que es va centrar en els camins de la pau a l'Àfrica.

La presentació, que ha tingut lloc aquest dijous a la Sala Capitular del claustre del Monestir i que ha aplegat prop de 40 persones, ha anat seguida d'una conferència a càrrec del professor de filosofia de la Universitat de Barcelona José Luis Gordillo, que ha parlat de l'exemple de la presó de Guantánamo com una clara mostra de la violació dels drets humans i la llibertat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.