La delegació santcugatenca d'Òmnium Cultural estrena la seva seu social al carrer dels Marges


  • Comparteix:

L'entitat està reparant un concert de l'oratori de Pau Casals i una nit literària dedicada als escriptors santcugatencs

L'entitat està reparant un concert de l'oratori de Pau Casals i una nit literària dedicada als escriptors santcugatencs

La delegació d'Òmnium Cultural a Sant Cugat ha inaugurat ja la seva seu social, situada en un local de 35 metres quadrats al carrer dels Marges. L'entitat, que ja compta amb prop de 300 socis, està preparant dos grans projectes a la nostra ciutat, que consistiran en portar al Teatre Auditori el gran oratori de Pau Casals, 'El Pessebre', i en organitzar una nit literària i crear un premi literari per a joves escolars.

Els membres de la delegació santcugatenca d'Òmnium Cultural han estrenat aquest dimecres la seva seu social, situada al número 31 del carrer dels Marges, en un petit immoble de 35 metres quadrats. L'entitat, que ja aplega prop de 300 socis a la nostra ciutat, ha començat ja a treballar amb forma i prepara dues iniciatives molt destacades, que s'emmarquen en els eixos d'actuació d'Òmnium Cultural.

D'una banda, la delegació santcugatenca vol organitzar una nit literària per aglutinar els nombrosos escriptors de Sant Cugat, que d'aquesta manera tindrien l'oportunitat, un cop l'any, d'estrènyer les seves relacions i intercanviar experiències. A més, Òmnium vol instaurar un premi literari de narrativa històrica obert als alumnes d'ESO i Batxillerat, que portaria el nom de 'Premi Octavià', i del qual ja s'estan preparant les bases.

A més, Òmnium Cultural de Sant Cugat organitzarà el 16 o 17 de desembre al Teatre Auditori un concert a càrrec de l'Orquestra Simfònica i diverses corals de la ciutat, que interpretaran el 'Pessebre' de Pau Casals. Així ho explica el president d'Òmnium a Sant Cugat, Xavier Escura.

Xavier Escura

Un dels grans projectes serà portar aquí el gran oratori de Pau Casals, el Pessebre, que necessita una gran massa orquestral i per això es fa poc. Pensem que ja tocava que algú empenyés el projecte una altra vegada.


L'objectiu de l'entitat és que aquest concert no es limiti només a la nostra ciutat, sinó que també recorri altres punts de la geografia dels Països Catalans, com Perpinyà, Lliçà i el Vendrell, entre d'altres ciutats.

La inauguració de la seu social santcugatenca ha comptat amb la presència del president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, que ha assegurat que l'obertura de la delegació a la nostra ciutat demostra que l'entitat viu un bon moment.

Jordi Porta

Estem vivint una revifada interessant. Una mostra d'això és la nova delegació de Sant Cugat, que aplega una gran quantitat de socis i té una vitalitat molt especial.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que és una 'bona notícia' que una entitat amb la trajectòria d'Òmnium Cultural obri una delegació a Sant Cugat.

Lluís Recoder

És bo que vinguin noves entitats a Sant Cugat. Especialment en el cas d'Òmnium Cultural, que té una llarga trajectòria a Catalunya i que a Sant Cugat aplega gent molt activa que comparteix una sensibilitat. És una bona notícia.


Amb la de Sant Cugat, Òmnium Cultural compta actualment amb un total de 22 delegacions territorials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.