L'ANC dóna avui el tret de sortida a la commemoració del 25è aniversari


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya enceta avui els actes de commemoració del seu 25è aniversari amb la presentació del programa de celebracions i l'homenatge a les persones, institucions i entitats que han donat suport aquesta institució. La consellera de Cultura, Caterina Mieras, serà l'encarregada de donar el tret de sortida als actes, acompanyada del director general de Patrimoni Cultural, el subdirector d'Arxius, l'alcalde de la ciutat i el director de l'Arxiu.

El programa oficial d'actes de commemoració dels 25 anys de l'Arxiu Nacional de Catalunya, que es desenvoluparà entre novembre de 2005 i novembre de 2006, inclou exposicions, cicles de conferències, un congrés sobre sistemes i centres d'arxius , presentacions de llibres i actes per difondre el patrimoni cultural, entre d'altres.

Et tret de sortida a les celebracions el donarà aquesta tarda, a les set, la consellera de Cultura, Caterina Mieras, que presentarà el programa previst de celebracions i a més, retrà homenatge a les persones, institucions i entitats que al llarg dels 25 anys de l'Arxiu han permès constituir el fons documental amb les seves aportacions.

Entre els reconeixements per les seves aportacions destaquen famílies com els marquesos de Castelldosrius i el baró de l'Albi; empreses com Alstom, Grup Uriach i el Banco Santander-Central-Hispano; i entitats com Òmnium Cultural i el PSUC, entre d'altres.

L'acte també comptarà amb la presència de del director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, el subdirector general d'Arxius, Ramon Alberch; l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder; el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé i la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

A més, aquells qui vulguin podran participar a les visites guiades per les instal·lacions de l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, durant la jornada de portes obertes que tindrà lloc avui i dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.