La 5ena edició de 'Dansa Sant Cugat' es marca com a objectiu arribar als 300 participants


  • Comparteix:

L'estage presenta com a principalsm novetats un taller de 'body percusion' i dinars-espectacle

L'estage presenta com a principalsm novetats un taller de 'body percusion' i dinars-espectacle

Dinars-espectacle al Cafè Auditori o un taller de 'body percussion' són algunes de les principals novetats de la cinquena edició de l'stage 'Dansa Sant Cugat', que enguany es farà del 25 al 29 de juliol. Aquesta iniciativa, que organitzen els centres de dansa Varium i Espai, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, es marca com a fita arribar enguany als 300 participants.

Sant Cugat tornarà a acollir, a finals de juliol, l'estage internacional de dansa 'Dansa Sant Cugat', una proposta de l'escola de dansa Vàrium i el centre de Serveis Educatius i Culturals Espai, que des de fa 5 anys se celebra a la nostra ciutat amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Centre Cultural i la Diputació de Barcelona.

Com ja és habitual, l'objectiu d'aquesta iniciativa, que compta amb un ampli ventall de professors del panorama internacional, és oferir un espai de perfeccionament per als professionals de la dansa però també ser un espai d'iniciació per a totes aquelles persones que vulguin introduir-se en aquest món a través de diferents disciplines com poden ser la dansa clàssica, contemporani o jazz però també hip hop, flamenc, oriental o comèdia musical, entre d'altres. Així ho ha explicat un dels seus organitzadors, Jordi Rosés, que ha assegurat que l'objectiu d'enguany és superar els 270 participants de la darrera edició i arribar fins als 300.

Jordi Rosés

Volem difondre la dansa i per això hi ha aquesta varietat tan gran de matèries. Nosaltres vam decidir d'entrada obrir-nos a un públic més divers, i també volem que el màxim de participants siguin de Sant Cugat.


Amb aquesta finalitat, i sobretot amb l'objectiu d'apropar-se als més joves, una de les novetats d'enguany és el 'body percusion', una disciplina que busca construir ritmes i sons mitjançant diferents parts del cos.

Una altra novetat seran els 'dinars-espectacle' que es faran cada dia al Cafè Auditori i que permetran combinar la dansa amb altres arts escèniques com el circ, i que segons la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, tenen l'objectiu d'oferir un nou espai de relació entre professors, alumnes i el propi públic de la ciutat.

Àngels Solé

Tindrem un dinar-espectacle al Cafè Auditori cada dia on els alumnes i els ciutadans hi seran convidats i servirà per obrir més encara aquesta activitat a la ciutat. És també un espai de convivència entre alumnes i professors.


Com ja és habitual també, la setmana comptarà amb diferents espectacles oberts a la ciutadania i que tindran lloc el dimarts, 26 de juliol, a la plaça de l'Om, i el divendres 29. Totes dues actuacions comptaran amb la participació dels propis alumnes però també dels ballarins de l'Esbart Sant Cugat i de companyies i grups de diferents països, amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi. Anna Sànchez, membre de l'organització.

Anna Sànchez

Sempre intenten obrir portes a llocs diferents. L'any passat ja va intervenir l'Esbat i aquest any tornen a intervenir. També és possible que intervingui l'Escola Sant Cugat de Hip Hop, a més de diferents grups de C`rsega, França o Luxemburg.


Per últim, des de la Diputació de Barcelona, Oriol Picas, ha volgut subratllar la voluntat d'apropar la dansa als ciutadans, la col·laboració entre entitats i escoles de dansa i administracions i també aquest objectiu de crear llaços entre la realitat local i la internacional.

Oriol Picas

L'aproximació de la dansa al públic és una de les coses mé simportants, però també l'organització i participació per part de molta gent, i també ens sembla molt interessant aquest diàleg entre el món local i el de fora.


Tant Picas com Solé han volgut recordar també que l'stage de 'Dansa Sant Cugat' s'emmarca dins una línia de treball encetada des de fa anys per l'Ajuntament i pel Teatre Auditori a favor de la dansa, i que compta amb diferents iniciatives com la programació regular d'espectacles de dansa o els assajos comentats.

Aquest any, a més, els participants a aquest stage tindran la possibilitat d'utilitzar gratuïtament la piscina municipal de la Rambla del Celler i gaudiran també d'un preu especial en cas que vulguin allotjar-se al Sant Cugat Hotel & Restaurant.

Totes les persones que vulguin inscriure's a 'Dansa Sant Cugat' poden fer-ho encara a través de l'adreça www.danstage.com o info@danstage.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.