Aprovat per unanimitat el Pla de Cultura, que marcarà la política cultural de la propera dècada


  • Comparteix:

Els grups de l'oposició reclamen que es doti pressupostàriament aquest projecte

Els grups de l'oposició reclamen que es doti pressupostàriament aquest projecte

El ple municipal ha aprovat per unanimitat el Pla de Cultura, que estableix els àmbits i estratègies en polítiques culturals durant els propers 10 anys. No obstant això, els partits de l'oposició han reclamat que es doti de pressupost la iniciativa perquè es puguin acomplir els objectius.

La tinent de Cultura, Àngels Solé, ha recalcat que el Pla de Cultura és un proposta dels ciutadans i no de l'Ajuntament, i que recull, per tant, les preocupacions dels santcugatencs gràcies al procés obert de participació. Segons la tinent d'alcalde, el pla ofereix una diagnosi d'aspectes positius i negatius en el camp cultural que ha de servir per millorar l'actual situació. Solé ha dit que cal reformular el funcionament del consell de cultura i crear una comissió de seguiment del pla perquè s'apliqui de forma correcta.

Pel que fa a la manca d'un pressupost propi per al pla, Solé ha assegurat que caldrà redistribuir la partida pressupostària de cultura municipal per aplicar-lo.

Àngels Solé

Cal replantejar una redistribució pressupostària per tirar endavant el pla


Els partits de l'oposició han votat a favor del pla, tot i que han expressat algunes disconformitats. ICV-EA ha lamentat que no s'hagi inclòs en l'annex els ciutadans que van intervenir en el procés e participació d'elaboració del pla, aspecte que Solé s'ha compromès a arreglar. El PP ha advertit que cal aportar més pressupost a l'àrea de cultura si es volen dur a terme els objectius de la iniciativa.

La regidora del PSC, Neus Sotomayor, ha afirmat que l'elaboració de la comissió de seguiment del pla i la reformulació del consell de cultura són fonamentals per al seu desenvolupament.

Neus Sotomayor

La redefinició del consell de cultura i la comissió de seguiment són bàsiques per al pla


Neus Sotomayor també ha reclamat dotar el pla de pressupost econòmic per assolir els objectius marcats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.