Un curt català dels anys 30 i films alternatius inauguren la V Mostra de Curtmetratges a la plaça de l'Om


  • Comparteix:

Aquest dimecres, els protagonistes seran els curts d'animació

Aquest dimecres, els protagonistes seran els curts d'animació

El curtmetratge català dels anys 30 'L'home important', de Domènech Giménez, i set curts independents d'àmbit internacional han donat el tret de sortida, aquest dimarts a la Plaça de l'Om, a la cinquena edició de la Mostra de Curtmetratges de Sant Cugat, que s'allargarà fins divendres. Els organitzadors, l'associació 'Curts i Més', esperen reunir unes 300 persones en cadascuna de les quatre sessions programades. Aquesta nit serà el torn dels curtmetratges d'animació.

Una presentació a càrrec d'Anton Giménez, fill de l'exconservador de la Filmoteca de Catalunya i fundador de Cinema.Rescat, Domènech Giménez, ha servit per inaugurar aquest dimarts a la nit la cinquena Mostra de Curtmetratges de Sant Cugat. La primera obra exhibida ha estat un curt català dels anys 30, titulat 'L'home important', i dirigit precisament per Domènech Giménez.

Un dels organitzadors de la Mostra, Pol Kauf, explica perquè s'ha escollit aquesta obra per obrir el cicle.

Pol Kauf

Sempre comencem amb un homenatge als curts clàssics. Després ens anava molt bé combinar-lo amb els curts alternatius.


El curt de Domènech Giménez ha anat seguit de set curtmetratges internacionals de l'edició 2004 del Festival de Cinema Independent de Barcelona 'L'Alternativa' i del documental experimental 'El dia de Cuba', del santcugatenc Àlex Barnils. Durant les properes tres nits, la plaça de l'Om acollirà curts d'animació, d'escoles de cinema i curtmetratges d'autor.

Des de l'associació 'Curts i Més' esperen que aquesta cinquena edició de la Mostra aplegui més públic que l'anterior, celebrada a la plaça d'Octavià. En concret, els organitzadors preveuen rebre entre 250 i 300 espectadors cada nit. Pol Kauf.

Pol Kauf

Esperem 250 o 300 persones cada nit. Aquest any hi ha hagut una millor difusió. S'ha fet una bona cobertura als mitjans de comunicació locals, tenim una pancarta a l'estació i hem sortit a l'agenda de La Vanguardia.


La nova ubicació de la Mostra, a la plaça de l'Om, satisfà plenament als organitzadors, que la consideren més acollidora i amb menys soroll que l'anterior, a la plaça del Monestir.

Aquesta nit els protagonistes de la Mostra seran els curts d'animació, cedits per la Universitat de les Illes Balears i Cromosoma. Dijous serà el torn dels curtmetratges d'escola, on es podrà veure 'Extraviados', del santcugatenc Pau López, mentre que divendres el cicle es tancarà amb curts d'autor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.