Un fundador de la Comissió de la Dignitat augura que només tornarà el 3% dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Un dels fundadors de la Comissió de la Dignitat, Enric Borràs, augura que només tornarà el 3 per cent dels papers catalans que es troben a Salamanca. Segons Borràs, les institucions han fet un ús partidista de la decisió del govern espanyol de retornar una part reduïda dels documents. Així ho ha afirmat durant una xerrada organitzada pel restaurant Terra Dolça de la nostra ciutat.

En una xerrada al restaurant Terra Dolça, Borràs ha dit que tornarà una part reduïda dels arxius, ja que només es tindrà en compte aquells documents que han estat arxivats com a propietat de la Generalitat republicana. En canvi, segons Borràs, els documents dels particulars i dels consistoris catalans no retornaran a Catalunya. El cofundador de la comissió ha concretat d'on procediran els documents que, segons ell, tornaran.

Enric Borràs

El tant per cent procedirà dels arxius que es van catalogar com a propietat de la Generalitat republicana


Enric Borràs ha explicat que l'han apartat de la Comissió de la Dignitat perquè es va oposar al fet que la consellera de Cultura, Caterina Mieras, determinés el representant que va participar a la comissió que va estudiar el retorn dels 'papers de Salamanca'. Borràs ha assegurat que aquella decisió el va apartar de la comissió.

Enric Borràs

La consellera Mieras va dir qui havia de representar la Comissió. Jo no hi estava d'acord


Enric Borràs havia participat anteriorment en dos actes sobre els 'Papers de Salamanca' a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.