L'Escola Municipal de Música acull des d'avui el X Curs d'Interpretació de Lied


  • Comparteix:

Els lieders de Shumann seran els protagonistes d'aquest curs, al qual s'han inscrit 10 duets

Els lieders de Shumann seran els protagonistes d'aquest curs, al qual s'han inscrit 10 duets

Els lieder de Schumann seran els protagonistes del desè curs d'interpretació de Lied que comença avui a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. A l'edició d'enguany, que s'allargarà fins el proper dissabte, s'hi han inscrit deu duets procedents de diferents països d'Europa i Amèrica del Nord.

Sant Cugat acull a partir d'avui la desena edició del curs del Lied, que organitza les Joventuts Musicals d'Espanya, amb la col·laboració del Teatre-Auditori Sant Cugat i l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Aquest curs intensiu començarà aquesta mateixa tarda i s'allargarà fins dissabte. Les lliçons seran impartides, un any més, pel mestre Wolfram Rieger, catedràtic de lied a l'Escola Superior de Berlín.

Al llarg d'aquest matí el mestre Rieger ha realitzat una audició de tots els els duets candidats per determinar quins d'ells podran iniciar el curs aquesta mateixa tarda. La procedència dels aspirants és molt diversa, ja que, a banda de duets espanyols, n'hi ha provinents d'Àustria, Alemanya, Estats Units, Canadà i Gran Bretanya. Silvana Cortés, una de les organitzadores del curs, ens parla del perfil que tenen els futurs alumnnes:

Silvana Cortés

En principio son gente que se está dedicando a esto, que estudia en distintas escuelas de canto. Por ejemplo, de España vienen estudiantes de la Escuela de Canto de Madrid...Son gente que quieren dedicarse a esto en el futuro. Quizá no son al 100% profesionales pero sí que quieren dedicarse


En aquesta desena edició els estudiants treballaran principalment cançons alemanyes per a piano de Robert Schumann. Tot i així, el curs també permetrà que els alumnes treballin els temes de poesia musical alemanya que més els hi agradi, tal i com ens diu la pròpia Silvana Cortés:

Silvana Cortés

Cada alumno presenta un repertorio que quiere trabajar durante el curso. Entonces se exige que tenga un mínimo de lieder de Shuman, que es el principal compositor de este curso. Básicamente van a trabajarlo a és, pero cada duo habrá escogido el lema que quiera.


El curs es clausurarà dissabte vinent amb un concert gratuït a partir de les 8 del vespre a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. El recital correrà a càrrec dels participants del curs i del mestre Rieger.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.