La V Mostra de Curtmetratges aplega prop de 1.000 persones a la Plaça de l'Om


  • Comparteix:

L'organització es proposa, per l'any, vinent, convertir la mostra en festival

L'organització es proposa, per l'any, vinent, convertir la mostra en festival

La V Mostra de Curtmetratges tanca les seves portes amb una valoració molt positiva i amb els ulls posats ja en la propera edició, en la que esperen aconseguir una subvenció de la Generalitat. Unes 1.000 persones han pogut gaudir des del passat dimarts i fins aquest divendres d'aquestes peces cinematogràfiques dividides en 5 disciplines, que han anar dels curtmetratges clàssics a d'altres més alternatius i sense oblidar els curts d'autors.

L'Associació santcugatenca 'Curts i més' ha superat les seves previsions més optimistes i ha aconseguit reunir durant aquests dies unes 1.000 persones que no han volgut perdre's la projecció d'una cinquantena de curtmetratges a la Plaça de l'Om, una plaça que han recuperat com a ubicació i que és considerada des de l'organització com a escenari 'ideal'.

Daniel Codorniu, president de 'Curt i més', s'ha mostrat molt satisfet per la resposta del públic assistent, i ha explicat que això demostra que la mostra té futur.

Dani Codorniu

Des de l'associació de 'Curts i més' estem molt contents per què la mostra ha tingut una resposta molt bona i l'assitència ha estat més gran del que ens esperàvem. Pensem de la mostra té futur


De fet, des de l'associació 'Curts i més' ja s'han posat a treballar en la propera edició d'aquesta mostra i no descarten la possibilitat de convertir-la en un festival, de manera que s'inclouria un element competitiu. Ara, l'objectiu més immediat dels organitzadors és poder tancar, el més aviat possible, el capítol de subvencions per a l'any vinent, aconseguint, si és possible, una ajuda econòmica per part de la Generalitat.

Com en edicions anterior, la mostra d'enguany ha dividit els curts en cinc categories diferents: els curtmetratges clàssics, d'altres més alternatius, curts d'autors, curts d'animació i curts d'escola, entre les que destaquen l'ESCAC i l'ECAM. Aquest any, però, la mostra ha comptat, a més, amb la presència de professionals del cinema que han ajudat a aprofundir en els continguts dels curts projectats, tal i com ha explicat Dani Codorniu.

Dani Codorniu

La novetat d'aquest any ha estat, a part de mantenir les 5 seccions habituals, portar cada nit un professional del cinema del nostre país que pugui aprofundir una mica més. Això també ha estat un reclam


Entre els curts que s'han pogut veure en aquests quatre dies, destaquen 'Extraviados', del santcugatenc Pau Lòpez, o 'L'home important', d'Anton Giménez, fill de l'exconservador de la Filmoteca de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.