L'EMD de Valldoreix acull la 3a Schubertiada amb un gran èxit de públic


  • Comparteix:

Durant el concert s'han pogut escoltar peces de Schubert i de Schumann

Durant el concert s'han pogut escoltar peces de Schubert i de Schumann

La Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix ha acollit aquest diumenge la tercera Schubertiada, una reunió musical on s'interpreten obres d'aquest compositor vienès i d'altres romàntics. En total han estat 17 peces de Schubert i Schumann, un repertori que ha fet que la sala és quedés petita per acollir tot el públic que hi ha assistit.

Les schubertiades es van iniciar amb el propi Franz Schubert a principis del segle XIX. Des d'aleshores, han estat moltes les reunions musicals que s'han fet al voltant d'aquest compositor i d'altres romàntics, i aquest diumenge li ha tocat el torn a Valldoreix amb la tercera Schubertiada.

La soprano Joana Vilaplana, el baríton Anton Armendàriz i el pianista Carles Xirinachs han interpretat els lieds romàntics del compositor vienès, que al llarg de la seva carrera va composar al voltant de 600 peces. Carles Xirinachs ha explicat el repertori que han ofert en aquesta actuació.

Carles Xirinachs

Música de Schubert i tots els romàntics. També fem Schumann, que va composar coses meravelloses. De Schumann farem duets i amb Schubert el lied normal


Entre els lieds de Schumann, el trio valldoreixenc n'ha escollit tres de l'any 1840, moment estel·lar d'aquest músic, quan va composar al voltant de 150 peces vocals. El públic assistent a aquesta tercera Schubertiada ha comptat amb el textos traduïts al català de les peces que s'han interpretat per tal de fer més comprensibles i entenedores les composicions. En total han estat 13 cançons de Schubert i 4 duets de Schumann.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.