La Biblioteca del Mil·lenari incrementa el volum de préstecs però baixa en nombre de visitants


  • Comparteix:

Des del Centre Cultural interpreten les dades com un augment de l'ús real de l'equipament

Des del Centre Cultural interpreten les dades com un augment de l'ús real de l'equipament

La Biblioteca del Mil·lenari ha incrementat l'ús del servei de préstec i l'accés a Internet durant el primer semestre de l'any, tot i que ha registrat una davallada pel que fa al nombre de visitants. Des del Centre Cultural fan una valoració positiva d'aquestes dades, perquè consideren que l'ús 'real' de la biblioteca va en augment.

110.000 persones han passat en aquest primer semestre de l'any per la Biblioteca del Mil·lenari. Tot i que el número de visites ha disminuït una mica respecte les mateixes dates de l'any passat, quan la xifra va ser de 120.000 persones, els usuaris 'reals', que han fet ús actiu de l'equipament, s'han incrementat.

Així ho demostra el fet que, tot i el descens del nombre de visitants, 21.000 persones han fet ús del servei de préstec, i durant aquests mesos s'han deixat 55.000 documents, el que representa un 7% més que en l'any anterior. És per això, el director del Centre Cultural, Pep Tugues, ha fet una valoració positiva de les dades, en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Pep Tugues

Els usuaris que van passar per la biblioteca durant el 2004 per les mateixes dates són semblants a les del 2005. Hi ha una petita variació perquè el número de visitants ha baixat una mica, però ha pujat, en canvi, el nombre de prestacions.


En el mateix sentit s'ha expressat la directora de la Biblioteca del Mil·lenari, Pepa Forn, que ha volgut destacar, a més, que aquesta dada és només del primer semestre i que encara queda any per avaluar. Forn valora molt positivament que el número de prestacions vagi en augment perquè considera que és el que realment importa. És per això que afirma que la biblioteca del municipi està en un continu creixement.

Pepa Forn

És una dada de moment semestral i bé si sembla que ha disminuit una mica el número de visitants però en principi mentre tot el que siguin usuaris de prèstec i ús real de la biblioteca vagi en augment no ens preocupa gens.


Pel que fa al número d'usuaris del servei d'Internet, cal remarcar que l'increment ha estat d'un 5% respecte l'any anterior, tot i que el temps d'ús s'ha disminuït a la meitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.