El Claustre serà aquest cap de setmana l'escenari d'una lectura dramatitzada del màrtir Cugat


  • Comparteix:

Les dues funcions tindran lloc aquest dissabte i diumenge a partir de les deu de la nit

Les dues funcions tindran lloc aquest dissabte i diumenge a partir de les deu de la nit

Una lectura dramatitzada de l'obra 'El màrtir Cugat' del santcugatenc Josep Maria Jaumà donarà dissabte i diumenge al Claustre del Monestir permetrà conèixer una nova visió de la figura del màrtir Sant Cugat. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de la ciutat i per l'Associació Amics de Pedra i Sang, s'emmarca dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura.

El Claustre del Monestir serà demà i diumenge l'escenari de la lectura dramatitzada de 'El màrtir Cugat'. L'obra relata la vida del màrtir des d'una perspectiva diferent a la tradicional que s'ha difós fins ara a través dels textos eclesiàstics. L'autor de l'obra, el santcugatenc, Josep Maria Jaumà s'ha mostrat contrari a la llegenda convencional del Sant Cugat comerciant que, acompanyat del seu compatriota Sant Feliu, a venir a catequitzar els hispans i a fer almoina als pobres, patint un horrible martiri.

Jaumà ha partit de les poques dades que es tenen per explicar un Sant Cugat immigrant que ofereix el respecte, l'amor i la idea de justícia que après dels cristians.

Josep Maria Jaumà

Un bon home que ve del nord de l'Àfrica i explica aquí el que es diu allà. I aquí els hi agrada molt sentir aquestes coses. Aquesta lògia li fa que es posi més del cantó dels ibers que de l'exèrcit, fet que li crea el conflicte.


La representació serà dirigida per Salvador Fité i comptarà amb una dotzena d'escenes i un epíleg. Els actors sortiran a escena amb els papers a la mà amb la intenció de fer un lectura amb una mica de plasticitat per situar l’espectador als diferents ambients on transcorre l’acció. L’acte s’emmarca dins de les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura, i està organitzat per l'Ajuntament i l'associació Amics de Pedra i Sang. La presidenta de l'associació ha volgut convidar els santcugatencs a presenciar l'obra.

Dolors Vilarassau

El text d''El màrtir Cugat' i el marc on es farà la lectura dramatitzada de l'obra de Josep Maria Jaumà són molt bonics


La lectura tindrà lloc al Claustre del Monestir, on van succeir el fets al voltants de l'any 304 després de Crist. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, remarca la qualitat del text de Jaumà.

Àngels Solé

Josep Maria Jaumà havia fet un text de molta qualitat


Les entrades de l'espectacle 'El màrtir Cugat' es poden comprar a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.