Els actes del 17è centenari del màrtir Cugat es clouran dimecres amb una eucaristia


  • Comparteix:

La publicació 'El triomf de la fe' recopilarà tots els actes preparatius del 17è centenari del martiri

La publicació 'El triomf de la fe' recopilarà tots els actes preparatius del 17è centenari del martiri

Una eucaristia presidida pel tres bisbes de la província de Barcelona i un acte d'homenatge al Claustre posaran el punt final, aquest dimecres, als actes de commemoració del 17è centenari del màrtir Cugat. A l'acte hi assistiran, entre d'altres, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l'alcalde, Lluís Recoder, i la directora general d'Afers Religiosos del govern català, Montserrat Coll.

Els actes de cloenda d'aquest aniversari han començat ja aquest passat diumenge amb un concert de música gospel a càrrec del grup 'Esencia de vida'.

No obstant, el punt final de la cloenda del 17è centenari del màrtir tindrà lloc aquest dimecres. L'acte principal serà l'eucaristia que s'oficiarà al Monestir a partir de les 8 del vespre i que serà presidida pels tres bisbes de la Província Eclesiàstica de Barcelona; els bisbes de Barcelona, Vallès i Sant Feliu de Llobregat. També està previst que una representació de les autoritats municipals assistirà a l'acte.

Després de l'eucaristia, el Claustre del Monestir serà l'escenari d'un acte d'homenatge al màrtir, que comptarà amb la participació del grup 'Mediterrània', que interpretarà la dansa de la 'Moxinga', que evoca de forma plàstica i poètica la passió, mort i resurrecció de Jesús. Finalment, també es podrà adquirir un llibre titulat 'El Triomf de la fe'. Així ho ha explicat mossèn Jordi Peña.

Mossèn Jordi Peña

És un recull de com es va començar la festa de l'any passat, de tot el què ha sortit als mitjans de comunicació, de com es va anar preparant i de les cel·lebracions que hi va haver. El petit volum conclou amb la cel·lebració d'aquest any.


L'acte de cloenda de la commemoració del 17è centenari del màrtir Cugat comptarà amb la presència de diferents representants del Monestir de Montserrat, del Centre Borja de la nostra ciutat així com del rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, i altres membres del clergat de la Província Eclesiàstica de Barcelona. No hi faltaran tampoc l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l'alcalde, Lluís Recoder, i la directora general d'Afers Religiosos del govern català, Montserrat Coll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.