Els santcugatencs gaudeixen aquest cap de setmana d'una visió molt personal de la vida del màrtir Cugat


  • Comparteix:

L'obra acosta la vida del màrtir 1.700 anys després de la seva mort

L'obra acosta la vida del màrtir 1.700 anys després de la seva mort

Prop de 300 persones han assistit aquest cap de setmana al Claustre del Monestir a les dues lectures dramatitzades de l'obra 'El màrtir Cugat', de Josep Maria Jaumà. El muntatge, dirigit per Salvador Fité, recrea la mort de sant Cugat l'any 304, víctima de les persecucions contra els cristians que va protagonitzar l'emperador romà Dioclecià. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament i l'associació Amics de 'Pedra i Sang', s'ha emmarcat dins el programa d'actes de l'Any del Llibre i la Lectura.

El muntatge, que s'ha pogut representar dins el marc immillorable del Claustre, ha consistit en una lectura dramatitzada del text de Josep Maria Jaumà, una obra feta amb un vers endecasílab molt sonor i, segons els organitzadors, amb un argument molt directe i molt proper a les circumstàncies actuals, tot i parlar d'una història de fa més de 1.700 anys. El director de l'obra, Salvador Fité, ha explicat que, tot i ser una lectura, s'ha intentat donar-li una dramatització gràcies a la feina dels actors, la música i els canvis de llum.

Salvador Fité

Hem intentat servir aquest text, intentant donar-li una mica de dramatització, amb plasticitat, canvis de llum i subrallats de música


Fité s'ha mostrat impressionat pel Claustre i comentat que és un recinte únic, no només per la seva bellesa sinó també per la seva acústica.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat el fet que els santcugatencs puguin conèixer una nova visió de la figura d'aquest sant, recordant però que es tracta d'una versió creativa i no estrictament històrica. La tinenta d'alcalde també s'ha mostrat satisfeta d'aquesta coproducció conjunta entre l'Ajuntament i els Amics de 'Pedra i Sang'.

Àngels Solé

Crec que ens ho hem d'agafar com una voluntat de presnetar una visió del màrtir però molt creativa i molt singular, i crec també que és una bona aportació la que fan Amics de 'Pedra i Sang' participant en aquesta coproducció.


La lectura dramatitzada d'aquest text de Josep Maria Jaumà s'emmarca dins els actes programats a la ciutat amb motiu de l'Any del Llibre i la lectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.