La 5a edició del Festival de Poesia Sant Cugat comptarà amb les figures d'un director i un poeta d'honor


  • Comparteix:

La iniciativa tindrà lloc del 16 al 19 de novembre

La iniciativa tindrà lloc del 16 al 19 de novembre

El Festival de Poesia Sant Cugat comptarà amb les figures d'un director i un poeta d'honor en la seva 5a edició, que tindrà lloc entre el 16 i el 19 de novembre. Vicenç Llorca s'encarregarà de la direcció dels continguts, mentre que Màrius Sampere serà el poeta homenatjat en els actes del festival poètic.

Les jornades poètiques que se celebren a la nostra ciutat passen enguany a anomenar-se Festival Poesia Sant Cugat perquè ha incrementat el nombre de dies i poetes participants. Enguany, el programa inclou una vintena de propostes, en les quals intervindran més de 60 poetes. Entre els actes, destaquen la Nit de Poesia, que tindrà lloc dissabte a la nit al Teatre Auditori, i el concert de Raimon, divendres a la nit. A més, s'organitzaran, dissabte al matí a la plaça Octavià, activitats relacionades amb la poesia per als més petits.

El director del 5è Festival Poesia Sant Cugat, Vicenç Llorca, ha assegurat que el festival està consolidat, però que encara pot créixer més.

Vicenç Llorca

El festival de poesia s'ha consolidat a Sant Cugat i encara pot créixer més.


La cinquena edició del festival inclou la creació de les figures de director i del poeta d'honor. El càrrec de director, que cada any es renovarà i que enguany recau en Vicenç Llorca, s'encarregarà de marcar les línies del programa. El primer poeta d'honor del festival serà Màrius Sampere, a qui es dedicarà la cerimònia inaugural de les jornades, en la qual s'inclourà un recital poètic de fragments de la seva obra. Els poetes que participaran en el festival s'encarregaran de recitar les poesies de Sampere.

Màrius Sampere ha mostrat el seu agraïment per haver estat escollit el primer poeta d'honor del festival.

Màrius Sampere

Us dono les gràcies per haver comptat amb mi per contribuir a l'èxit de Sant Cugat


El pressupost de les jornades, del qual encara no s'ha fet pública la quantitat econòmica, serà assumit a parts iguals per l'Ajuntament de Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes. El director de la institució, Jaume Subirana, ha lamentat que no hi hagi més festivals arreu de Catalunya com el que s'organitza a Sant Cugat.

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat el compromís de la ciutat amb la poesia.

Àngels Solé

Sant Cugat té un compromís estable amb la poesia. No només organitzem el festival, sinó que, a més, comptem amb duets poètics tot l'any


El 5è Festival de Poesia Sant Cugat també comptarà amb la col·laboració de les llibreries de la ciutat, que acolliran diversos actes de les jornades poètiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.