L'ampliació del Museu per la zona del subsòl del claustre depèn de la Comissió de Patrimoni de Catalunya


  • Comparteix:

La Comissió es reuneix aquest matí i ha de ratificar o variar la decisió de la Comissió de Patrimoni de Barcelona, que ha rebutjat el projecte

La Comissió es reuneix aquest matí i ha de ratificar o variar la decisió de la Comissió de Patrimoni de Barcelona, que ha rebutjat el projecte

La Comissió de Patrimoni de Catalunya ha de decidir avui si dóna llum verda al projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat per la zona del subsòl, on està previst fer una sala d'exposicions que permeti acollir mostres amb obres de gran format. Aquest debat arriba després que la Comissió de Patrimoni de Barcelona hagi rebutjat el projecte per considerar que no és necessari per a la ciutat. Des de l'Ajuntament demanen però arguments tècnics i asseguren que es tracta d'una proposta respectuosa amb el patrimoni i amb el monument del Monestir.

La Comissió de Patrimoni de Catalunya ha de debatre aquest dimecres si permet tirar endavant el projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat, amb la construcció d'una nova sala d'exposicions a la zona del subsòl. Es tracta d'una proposta que, segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, permetria recuperar l'antiga sala gòtica i disposar d'un espai apte per acollir exposicions temporals amb obres de gran format, i tenir també una sala de quarantena on dipositar les obres el temps necessari després de cada exposició.

Àngels Solé

Aquesta ampliació comporta condicions de preservació adequades, format d'alçats necessari, sala de quarentena que et demanen tots els museus, i també ens permetrà tenir 3 àmbits expositius per fer polítiques d'exposicions diferents.


Aquest projecte però ha estat rebutjat per la Comissió de Patrimoni de Barcelona, que segons la tinenta d'alcalde, no ha donat arguments tècnics sinó que ha considerat que no es tracta d'una proposta necessària a la ciutat. Davant d'això, Àngels Solé ha manifestat la seva esperança que la Comissió de Patrimoni de Catalunya -que avui mateix ha de debatre la proposta- acabi donant el vist-i-plau al projecte, ja que segons ha dit, s'ha fet amb un clar respecte tant del perímetre de la muralla com del monument.

Àngels Solé

Tècnicament no hi ha cap argument que vagi en contra del projecte perquè s'ha fet intentant no agredir el perímetre de muralles ni el monument. Conifem que la Comissió de Patrimoni de Catalunya canviï aquesta decisió.


D'altra banda, i pel que fa a la segona fase del projecte de musealització del Claustre, la tinenta d'alcalde de Cultura ha manifestat la voluntat que cap al març o abril es puguin inaugurar ja les dues exposicions permanents que explicaran la dimensió econòmica, política i social del Monestir així com el naixement de la vila a l'entorn d'aquest temple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.