Miquel Cabanas i Alibau és l'escriptor santcugatenc del mes d'agost


  • Comparteix:

Miquel Cabanas i Alibau és l'escriptor santcugatenc del mes d'agost. Autor de llibres i pintor, la trajectòria de Cabanas destaca pels reculls de poesia, gènere al qual va dedicar la major part de la seva activitat literària. L'escriptor i pintor va rebre el premi especial de Santcugatenc de l'any 1994.

La iniciativa -emmarcada dins de l'Any del Llibre i la Lectura i promoguda pel galerista Josep Canals- dedica el mes d'agost al pintor i escriptor Miquel Cabanas. Cabanas va centrar la seva activitat literària a la poesia, tot i que també va escriure llibres i articles en prosa. Entre les obres poètiques del santcugatenc, destaquen 'Dotze tries de poemes' i 'Memòries i darrers poemes'.

Un dels seus fills, Ignasi Cabanas, explica que al seu pare, tot i ser més conegut com a pintor, li agradava que li diguessin que era poeta.

Ignasi Cabanas

El meu pare va ser un gran artista. Tot i ser més conegut com pintor, ell preferia dir-se pintor.


Miquel Cabanas va arribar a Sant Cugat el 1912, amb l'edat de 6 anys. L'escriptor del mes d'agost va dedicar-se a la pintura, faceta en la qual és més conegut, però va escriure diversos poemes. Cabanas va rebre el premi especial de l'Ajuntament com a Santcugatenc de l'any 1994, un any abans de morir a la nostra ciutat, a l'edat de 79 anys.

Un altre fill seu, Frederic Cabanas, explica que no es pot dissociar entre la poesia i la pintura de Miquel Cabanas.

Frederic Cabanas

No es pot dissociar entre la pintura i la poesia del meu pare. Les dues van unides.


El germà de Miquel Cabanas, Francesc, amb qui també va compartir la passió per la pintura, va ser l'escriptor del mes de març de la iniciativa literària. El periodista Joan Tortosa serà l'escriptor del mes de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.