El cinquè estage 'Dansa Sant Cugat' augmenta la projecció internacional i l'arrelament a la ciutat


  • Comparteix:

Hi han participat 300 alumnes, el 45% dels quals provenia de fora de l'Estat espanyol

Hi han participat 300 alumnes, el 45% dels quals provenia de fora de l'Estat espanyol

Unes 700 persones han omplert aquest divendres la plaça de l'Om per veure l'exhibició final dels alumnes que han participat al cinquè estage internacional 'Dansa Sant Cugat'. Els organitzadors de la iniciativa han fet una valoració molt positiva de l'edició d'enguany, marcada per un augment de la projecció internacional i per la creixent implicació dels alumnes inscrits amb la ciutat.

La cinquena edició de l'estage internacional 'Dansa Sant Cugat' ha aconseguit arribar als 300 inscrits, el 45% dels quals procedien de fora de l'Estat espanyol, una dada que demostra que la projecció internacional d'aquesta iniciativa segueix augmentant. Prop de la meitat dels alumnes inscrits, a més, s'han allotjat enguany a Sant Cugat, gràcies al conveni amb el 'Sant Cugat Hotel & Restaurante' i amb una residència de la nostra ciutat. Això ha fet que l'edició d'enguany hagi vist incrementada la implicació dels alumnes inscrits amb l'estage i amb Sant Cugat, com explica la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Hem assolit el repte d'arribar als 300 inscrits. El 45% eren estrangers, cosa que augmenta la projecció internacional. Amb el conveni amb l'hotel i la residència, a més, els alumnes de fora s'han fet més seu l'estage i la ciutat.


Des del passat dilluns, els 300 inscrits han participat en diferents tallers que han abarcat estils de dansa ben diversos, des dels més 'clàssics' -com la dansa contemporània, clàssica o el modern jazz- fins els estils més urbans i 'de carrer', destinats als alumnes més joves i novells -com el hip-hop o la novetat d'enguany, el 'body percussion', que en la seva primera edició ha comptat amb uns 40 alumnes-.
A banda dels tallers, però, l'estage s'ha convertit en un espai de trobada entre professors reconeguts dels panorama internacional i alumnes de tots els nivells, arribats d'arreu d'Europa. Els dinars-espectacle al Cafè-Auditori, una altra de les novetats d'enguany, han facilitat el marc idoni per fer contactes i intercanviar experiències, com explica un dels organitzadors de 'Dansa Sant Cugat', Jordi Rosés.

Jordi Rosés

Estem molt contents de com ha anat. Les estàncies a l'hotel han facilitat l'intercanvi i el coneixement de la ciutat, i els dinars-espectacle també han funcionat molt bé.


De cara a l'any vinent, els organitzadors pensen consolidar les novetats del taller de 'body percussion' i els dinars-espectacle, i es proposen augmentar el nombre d'exhibicions a les nits. Enguany, les dues mostres a la plaça de l'Om han aplegat més de 1.400 persones, i la intenció a mig termini és que hi hagi un espectacle cada nit durant tots els dies que duri l'estage.

Recordem que 'Dansa Sant Cugat' és un estage internacional organitzat des de fa cinc anys per les escoles de dansa Vàrium i Espai, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.