L'alcalde rep el Cor Cantemus d'Hongria en un acte que omple de música la sala de plens


  • Comparteix:

Els integrants del Cor Cantemus d'Hongria, que aquests dies participen en les Primeres Jornades Internacionals Cantemus que organitza el Cor Infantil Sant Cugat, han estat rebuts aquest dijous a la sala de plens de l'Ajuntament. L'alcalde, Lluís Recoder, i els responsables dels dos cors han coincidit a destacar la importància de fomentar l'aprenentatge musical, un llenguatge universal que serveix de pont entre tots els pobles i cultures.

Les integrants d'aquest cor hongarès, un dels més prestigiosos d'Europa, han arribat a la sala de plens del consistori oferint una petita mostra del seu repertori i de la qualitat de les seves veus.

I és que segons ha explicat, amb una gran dosi d'humor, el director del cor, Denes Szabo, la passió per la música és com un virus que ha infectat a tots els membres d'aquesta formació. Szabo ha assegurat que aquesta passió s'estén molt ràpidament i que la seva voluntat és portar-la arreu del món, tal i com estan fent actualment a Japó i com volen fer a Catalunya.

Denes Szabo

Una de les proves d'aquest virus és que els nens tenen ganes de cantar sempre, i el problema és que s'encomana molt fàcilment. De moment, l'estem extenent per tot el món, sobretot al Japó, i també ens agradaria conquerir Catalunya.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, acompanyat de la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut donar la benvinguda als cantaires en nom de la ciutat i ha remarcat la importància de la música com a llenguatge universal que permet acostar pobles i cultures. Lluís Recoder ha remarcat també que es tracta d'un llenguatge molt arrelat a la ciutat, tal i com demostren l'existència del Conservatori, l'Orquestra Simfònica o les nombroses escoles de música del municipi.

Lluís Recoder

Aquesta és una ciutat on la música està molt present. Tenim un conservatori, l'Orquestra Simfònica, moltes escoles de música i molts cors, i hi ha molta gent que entén la importància que té.


En el mateix sentit s'ha expressat el cònsol d'Hongria a Barcelona, que ha manifestat la seva satisfacció perquè trobades com aquesta facilitin els lligams entre els dos països.

Per últim, el responsable del Cor Infantil i Juvenil Sant Cugat, Martí Marín, s'ha felicitat per aquesta tasca conjunta i ha subratllat l'aprenentatge que suposa, no només a nivell musical, sinó també personal pels integrants de les corals.

Martí Marín

Aquest treball i l'oportunitat de conèixer i retrobar grans formacions europees són experiències iinoblidables. A tots els beneficis de la música ben feta s'hi sumen molts valors com el treball en equip.


Cal remarcar que, coincidint amb la seva estada a casa nostra, el Cor Cantemus actuarà aquest diumenge a la nit a l'església del Monestir, en una actuació que tancarà el curs però que s'emmarca, a més, en els actes de la Diada Nacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.