El cicle de Cinema d'Autor torna aquest setembre amb 'una mica més de risc' i 12 títols més


  • Comparteix:

El crític Àngel Comas assegura que en aquesta temporada la selecció és una mica més arriscada

El crític Àngel Comas assegura que en aquesta temporada la selecció és una mica més arriscada

'Amor idiota' de Ventura Pons, la producció franco-iraniana 'Kandahar' o el film del 1933 'El testament del Dr. Mabuse' de Fritz Lang són alguns dels títols que es podran veure a partir del 29 de setembre dins la segona temporada del cicle de 'Cinema d'autor' que organitzen conjuntament l'Ajuntament i Cinesa Sant Cugat. En total, durant aquest primer trimestre s'han programat 12 títols, que segons el crític responsable de la selecció, Àngel Comas, en alguns casos són prou arriscats.

Els amants del cinema d'autor i en versió original tenen una nova cita tots els dijous a la nit als cinemes de Sant Cugat, que a partir del dia 29 d'aquest mes enceten la segona temporada del cicle de Cinema d'Autor que organitzen l'Ajuntament i Cinesa.

I és que davant l'èxit de la primera temporada, que s'ha tancat amb un balanç total de més de 5.000 espectadors, la iniciativa es repeteix per segon any consecutiu amb l'objectiu d'acabar de consolidar-la i de completar l'oferta que permeten els diferents espais del Centre Cultural. Així ho ha destacat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha remarcat també la voluntat d'apostar pel cinema fet a Catalunya i en català.

Lluís Recoder

També pretenem promocionar i impulsar en la mesura del possible el cinema de casa nostra, en català. Penso que és una bona i atractiva programació i que continuarà sent ben rebuda pels ciutadans.


En total, fins a finals de desembre es podran veure 12 títols, entre els que destaquen la pel·lícula 'Amor idiota' del català Ventura Pons, la producció franco-iraniana 'Kandahar', la pel·lícula 'Dogville' de Lars Von Trier o la nordamericana 'Entre copas' d'Alexander Payne. També es podran veure el film 'Samaritan girl' del sudcoreà Kin-Ki-Duk o, com a novetat, el clàssic de 1933, 'El testament del Dr. Mabuse', de Fritz Lang.

Àngel Comas, crític de cinema responsable de la selecció, ha assegurat que es tracta d'una programació més arriscada que en edicions anteriors.

Àngel Comas

Jo penso que en la programació d'aquest primer trimestre hem anat més enllà, hem pres més riscos. És una programació per veure pel·lícules que no es feien aquí però que demostra també que el cinema va avançant.


Per últim, el director de màrqueting de Cinesa, Ricardo Gil, ha destacat l'èxit que ha tingut aquesta iniciativa, i ha felicitat l'Ajuntament per haver-la tirat endavant. Gil ha explicat que, veient la bona resposta, ara hi ha d'altres municipis de l'Estat que es plantegen engegar cicles similars.

Ricardo Gil

És la primera vegada que un ajuntament s'implica en un projecte d'aquest tipus, i la resposta ha sigut sorprenent fins al punt que la majoria de dijous aquesta sessió suposa més del 50% de l'assistència al cinema.


Recordem que el cicle de 'Cinema d'Autor' començarà el proper dijous, dia 29 de setembre, amb la pel·lícula 'Amor idiota' de Ventura Pons, i que les sessions s'allargaran fins el 22 de desembre, tots els dijous a partir de les 22 hores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.