Sant Cugat celebra les Jornades de Patrimoni obrint les portes del Museu, el Monestir i la Casa Aymat


  • Comparteix:

L'entrada a aquests equipaments culturals municipals serà gratuïta

L'entrada a aquests equipaments culturals municipals serà gratuïta

El Museu de Sant Cugat s'ha adherit a les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren des d'avui i fins diumenge. Durant aquests dies, el Museu ha programat diferents activitats per a tot tipus de públic amb l'objectiu d'apropar als santcugatencs el patrimoni cultural de la ciutat. L'entrada al Museu i a tots els equipaments on es facin activitats serà gratuïta.

Les Jornades Europees de Patrimoni estan dedicades a obrir les portes dels museus i altres equipaments culturals a tots els ciutadans amb l'objectiu que els habitants de qualsevol municipi tinguin l'oportunitat de conèixer millor el seu patrimoni històric a través de visites guiades i altres propostes. Sota el lema 'Europa, un patrimoni comú', les Jornades Europees de Patrimoni d'enguany posaran l'èmfasi en la importància i el significat de les aportacions culturals arribades de fora.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' que hi ha un perfil concret de ciutadà que participa en aquest tipus d'iniciativa però que la idea és que la gent de cada municipi s'impliqui més. Solé ha afegit que és molt important que els santcugatencs participin de les jornades perquè, segons la tinenta d'alcalde, encara hi ha ciutadans que desconeixen emplaçaments com el Monestir o el Claustre.

Àngels Solé

Hi ha un perfil de ciutadà que s'agafen aquestes jornades com un hàbit, però també està adreçat a la gent del poble. Hi ha gent encara de Sant Cugat que no coneix el Monestir i el Claustre i ara tenen l'oportunitat.


En el cas de Sant Cugat, aquestes jornades se celebraran els dies 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre. Els santcugatencs podran gaudir d'un concert a càrrec de l'Associació Musical i Cultural Cor Aulos, i de visites guiades pel Monestir de Sant Cugat i per la Casa Aymat. Així ho ha explica Àngels Solé.

Àngels Solé

Aquest divendres hi ha un concert al Claustre on lliguem patrimoni i música. També hem preparat una visita tetralitzada pel Monestir i una altra visita guiada a la Casa Aymat.


Recordem que les Jornades Europees de Patrimoni donen el tret de sortida aquest divendres 30 de setembre i que a la nostra ciutat s'allargaran durant tot el cap de setmana. Les activitats se centraran tant al Museu de Sant Cugat com al Monestir, el Claustre i la Casa Aymat i totes les propostes es realitzaran de manera gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.