José Galeote i Melani Molina tanquen dissabte el primer cicle de guitarra clàssica al Claustre


  • Comparteix:

Des de principis de setembre s'han programat quatre concerts que han repassat la història d'aquest instrument

Des de principis de setembre s'han programat quatre concerts que han repassat la història d'aquest instrument

El cicle de Guitarra Clàssica al Claustre clou aquest dissabte amb l'actuació del guitarrista José Galeote i l'arpista Melani Molina. La quarta i darrera actuació del cicle, que des de principis de setembre ha aplegat una mitjana d'un centenar de persones per concert, comptarà amb la interpretació d'obres d'Héctor Villa-Lobos, Xavier Montsalvatge i Jaume Torrent, entre d'altres.

Després de l'èxit dels tres concerts anteriors, aquest dissabte el Claustre del Monestir torna a ser testimoni dels sons de la guitarra clàssica, aquest cop de la mà de José Galeote i l'arpista Melani Molina. Els dos intèrprets seran els encarregats de tancar el cicle amb peces d'Héctor Villa-Lobos, Xavier Montsalvatge i Jaume Torrent, entre d'altres.

La directora del Centre d'Estudis Musicals Gymel, Glòria Villanueva, ha explicat que el cicle pretén fer un ampli recorregut per la història de la guitarra clàssica.

Glòria Villanueva

És un recorregut per tota la història de la guitarra, amb obres molt representatives. Existia el precedent del curs de José Luis Lopátegui i crec que hi ha públic potencial.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha dit que la intenció de l'Ajuntament a l'hora de programar aquest cicle era aprofitar al màxim un espai tan interessant com el claustre per fer-hi actuacions musicals.

Àngels Solé

Volíem fer actuacions musicals al Claustre també al setembre, perquè és un espai molt interessant i la gent ho demana. Vam rebre la proposta de Gymel i vam pensar que era una bona manera de començar.


El cicle de Guitarra Clàssica al Claustre clou amb aquest darrer concert un ampli recorregut que ha anat des del Barroc fins a la música contemporània.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.