El Bosc Literari de la Serreta canvia les faules d'Isop per una selecció de l'obra de Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

La proposta, nascuda fa oc més d'un any, s'emmarca també dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura

La proposta, nascuda fa oc més d'un any, s'emmarca també dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura

El Bosc Literari de la Serreta, situat a cavall entre Valldoreix i la Floresta, ha celebrat el seu primer aniversari canviant les faules que hi havia fins ara per fragments de l'obra de Gabriel Ferrater. La proposta s'emmarca dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura, que a la nostra ciutat han volgut donar un especial protagonisme al reconegut poeta santcugatenc.

L'Associació de Veïns del bosc de la Serreta ha celebrat aquest diumenge el primer aniversari del bosc literari, i ho ha fet incorporant a aquest espai diferents textos del poeta santcugatenc Gabriel Ferrater, mort l'any 1972. El president de l'Associació, Jordi Cuesta, ha fet un balanç positiu del primer any de vida d'aquesta iniciativa, tot i apuntar que cal una major difusió perquè els ciutadans poc a poc vagin coneixent aquest bosc i se'l facin seu.

Jordi Cuesta

La gent està contenta. Hem fet una propaganda relativa, però poc a poc hem fet camí. Convidem la gent i les institucions perquè vinguin i això s'aprofiti.


Des d'aquest diumenge, per tant, tothom qui ho desitgi podrà passejar per aquest bosc i llegir diferents textos de Ferrater. La selecció dels escrits ha anat, en aquesta ocasió, a càrrec del poeta i crític literari Jordi Julià, que ha presentat la selecció dels fragments destacant la vinculació entre el poeta urbà i la natura.

Jordi Julià

He triat poemes amb elements dels boscos. Us convido a que trobeu 5 noms de plantes, 5 d'arbres i 10 d'animals en aquests textos de Ferrater, un poeta urbà que al mig de les seves poesies va deixar escolar referents del bosc.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut destacar el treball que des de s'està fent de d'aquesta associació de veïns per potenciar aquest espai i reforçar el binomi natura-cultura.

Àngels Solé

Aquest bosc és l'esforç d'una Associació admirable. Sense fer soroll l'han anat constriunt. Vull agrair que hagin fet aquest esforç per unir en aquest binomi natura-cultura que tant fa falta.


L'acte d'inauguració d'aquest segon any de vida del bosc ha anat acompanyat, a més, d'un petit recital de poemes de Ferrater, que ha anat a càrrec del rapsode Eduard Araujo.

Recordem que el Bosc Literari va inaugurar-se al maig de l'any passat amb una selecció de faules, i que ha estat també l'escenari d'altres activitats relacionades amb l'Any del Llibre i la Lectura i amb el Quixot. Pel que fa al futur, l'entitat veïnal ja s'ha posat d'acord amb l'escriptor i periodista santcugatenc Víctor Alexandre, per tal que s'encarregui de fer la pròxima selecció de textos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.