L'associació 'Memorial Manuel Vázquez Montalbán' neix per difondre l'obra i el pensament de l'escriptor


  • Comparteix:

La nova entitat s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura

La nova entitat s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura

Difondre l'obra i el pensament de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán és l'objectiu de l'associació santcugatenca 'Memorial Manuel Vázquez Montalbán', que s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura. Amb la intenció d'apropar l'obra de l'escriptor a les noves generacions i realitzar activitats per mantenir la seva memòria viva, l'associació ha convocat un concurs de treballs de recerca de Batxillerat i ha preparat un sopar tertúlia amb Rafael Ribó.

'Memorial Vázquez Montalbán' sorgeix amb la intenció de mantenir la memòria de l'escriptor mort ara fa dos anys i de fomentar els valors que ell defensava. D'aquesta manera, l'associació ha fet la seva presentació oficial aquest dijous, acompanyada del president honorari Borja de Riquer, amic personal de Montalbán.

Un dels principals objectius de l'associació és donar a conèixer les múltiples facetes de l'autor de llibres com 'Los alegres chicos de Atzavara' i 'El matarife' a les noves generacions i els estudiants santcugatencs. En aquest sentit, l'associació ha creat un concurs de treballs de recerca d'alumnes de batxillerat. Ho explica el membre de 'Memorial Vázquez Montalbán', Isidre Marías.

Isidre Marías

És un sopar tertúlia. Serà l'actual Síndic de Greuges Rafael Ribó, però vindrà en qualitat d'amic personal i íntim de Manuel Vázquez Montalbán. Serà dimecres 23 de novembre a les 9 de la nit al Bebop Jazz.


L'associació té previst començar a fer un o dos actes per trimestre de temàtiques molt diverses, però sempre lligades a la figura de Montalbán en les seves múltiple facetes. El primer dels actes serà un sopar tertúlia amb el Síndic de Greuges i amic personal de l'escriptor, Rafael Ribó. Escoltem Isidre Marías.

Isidre Marías

És un premi que es poden presentar tots els treballs de recerca d'alumnes de batxillerat. Es prioritzarà aquells que impliquin un progrés per la humanitat, però no s'exclourà cap treball.


El grup 'Memorial Manuel Vázquez Montalbán', que s'inclou dins la Fundació Sant Cugat, ha creat la figura 'd'adherit al memorial' amb una aportació anual de 20 euros, per aquells que vulguin col·laborar amb l'associació. Actualment, l'entitat compta amb entre 40 i 50 adherits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.