Sant Cugat encara els últims mesos de l'Any del Llibre amb Gabriel Ferrater com a protagonista


  • Comparteix:

Es publicarà un cens d'escriptors santcugatencs per apropar els autors locals a la ciutadania

Es publicarà un cens d'escriptors santcugatencs per apropar els autors locals a la ciutadania

Una exposició amb material inèdit sobre Gabriel Ferrater i la publicació d'un cens d'escriptors santcugatencs són els plats forts de la programació pels propers cinc mesos de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat. La iniciativa, que es clourà al febrer del 2006, inclou encara una cinquantena d'activitats organitzades per l'Ajuntament i les entitats de la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha fet una valoració molt positiva dels primers 9 mesos de celebració a Sant Cugat de l'Any del Llibre i la Lectura. De les més de 130 activitats previstes per tot l'any, Solé ha destacat les aportacions de la Biblioteca del Mil·lenari i el Teatre Auditori, però també de nombroses entitats del municipi i del Centre Borja, a qui la titular de Cultura ha volgut agrair especialment la seva implicació.

Solé ha recordat l'acte inaugural de l'Any del Llibre i la Lectura, que va consistir en una taula rodona sobre Gabriel Ferrater, i ha afirmat que el poeta ha estat i és l'eix central de la commemoració a la nostra ciutat.

Àngels Solé

Si el Quixot ha estat el referent de l'Any del Llibre i la Lectura a nivell universal, a Sant Cugat ha estat Gabriel Ferrater. El premi de poesia porta el seu nom i Sant Cugat ha apostat fort per la poesia.


Precisament, un dels plats forts de l'últim tram de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat serà una exposició amb material inèdit de Ferrater que tindrà lloc a partir del febrer de l'any vinent. La mostra inclourà documentació privada de l'autor de 'Les dones i els dies', documents oficials, pintures i també una sèrie de dibuixos del poeta que mai havien sortit dels seus arxius privats. El comissari de l'exposició, Jordi Cornudella, explica que la mostra reunirà totes les 'passions intel·lectuals' que va tenir Ferrater.

Jordi Cornudella

La seva primera passió van ser les matemàtiques. Després es va interessar per la pintura, va ser crític d'art i va pintar. La poesia i, ja a Sant Cugat, la lingüística van ser també dues de les seves passions.


D'altra banda, Sant Cugat clourà l'Any del Llibre i la Lectura amb la publicació d'un recull d'escriptors i escriptores de la ciutat, que de moment ja té registrats més de 120 noms. Víctor Batallé és el responsable d'aquesta iniciativa.

Víctor Batallé

Quan hem començat a buscar, hem descobert que hi havia molts autors fascinants. Gent que havia escrit obres petites, amb poca distribució, però que vistes en el temps eren peces excepcionals.


La tercera i última etapa de l'Any del Llibre i la Lectura portarà a la Biblioteca del Mil·lenari els escriptors Baltasar Porcel, Víctor Alexandre, Enric Larreula, Mariona Masferrer i Xavier Moret. A més, la programació inclou xerrades al Museu organitzades amb Òmnium Cultural, un concurs de narrativa infantil, la cinquena edició del festival de Poesia a Sant Cugat i un bon grapat d'exposicions, tallers i activitats diverses.

El Teatre Auditori se suma a la commemoració amb tres obres relacionades amb la literatura, com són 'Ricard III', 'Les 1001 nits' sota la direcció de Comediants i 'Paradís', de Jordi Galceran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.