Europa tanca fronteres a la immigració, segons la UIP


  • Comparteix:

Europa ha tancat fronteres a la immigració i està desenvolupant un discurs identitari que afavoreix el racisme i la xenofòbia. Aquesta va ser una de les conclusions de la taula rodona de dissabte a la Universitat Internacional de la Pau, dins del bloc temàtic dedicat a les conseqüències del deute extern.

La taula rodona van coincidir a assenyalar que Europa s'està fortificant, i està desenvolupant legislacions restrictives que afavoreixen els discursos racistes. Ho explica Estela Rodríguez, investigadora del Grup de Recerca sobre Multiculturalitat de la Universitat de Barcelona:

Estela Rodríguez




Segons Rodríguez, aquests discursos racistes exploten les situacions de conflicte que provoca l'arribada d'immigrants, però no parlen dels beneficis per l'economia que aporten els treballadors estrangers. Per la investigadora de la Universitat de Barcelona, la crisi de l'Estat del benestar és una conseqüència de les polítiques liberals i la conjuntura econòmica, i no es relaciona amb l'augment de la immigració. Estela Rodríguez confia en les segones generacions d'immigrants per crear un clima de convivència que acabi amb els discursos xenòfobs.

Estela Rodríguez



Rodríguez va explicar que les successives reformes de les lleis d'estrangeria europees, en espacial les espanyoles i italianes, responen a una política d'extrema dreta que vol una Europa homogènia i tancada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.