Alier destaca la importància de 'Cavalleria Rusticana' i 'I Pagliacci' en el verisme


  • Comparteix:

'Cavalleria Rusticana' i 'I Pagliacci' són les obres cabdals en el corrent verista de l'òpera. Aquesta és una de les explicacions del professor d'història de la música, Roger Alier, en la xerrada prèvia a la representació de les obres que tindrà lloc aquest divendres.

'Cavalleria Rusticana' de Pietro Mascagni i 'I Pagliacci' de Ruggero Leoncavallo són obres cabdals del verisme, estil d'òpera que retrata la duresa de la vida diària de les capes baixes de la Itàlia acabada de reunificar. Així ha definit el professor Roger Alier les obres que acollirà el Teatre-Auditori divendres. L'acte s'emmarca en les xerrades prèvies a les representacions de les òperes a Sant Cugat.

El professor d’Història de la Música de la UAB i comentarista d’òpera de TV3, Roger Alier, destaca que les òperes van servir per donar a conèixer la violència que es vivia al sud d'Itàlia.

Roger Alier

En els dos casos, es mostra la violència que hi havia al sud d'Itàlia. El nord del páis va conèixer què hi passava gràcies a les obres.


La iniciativa del Teatre-Auditori té com a finalitat conèixer l’entorn i el context històric en els quals es van crear les òperes. Alhora també s’ofereix una anàlisi d’alguns fragments de les obres programades. D'aquesta manera, es pretén que el públic gaudeixi de l’òpera més enllà de la representació.

Roger Alier fa un balanç positiu d'aquest tipus d'iniciatives.

Roger Alier

Aquests actes serveixen per recordar coses i per facilitar a la gent la comprensió del que passa a l'escenari quan es representa l'obra.


La representació 'Cavalleria Rusticana' i 'I Pagliacci' tindrà lloc al Teatre-Auditori el divendres 11 de novembre, a les 21 hores. La representació forma part del Cicle Òpera a Catalunya, que es va estrenar el 26 d’octubre a La Faràndula de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.