La galeria Canals inaugura l'exposició col·lectiva 'Després de la forma...'


  • Comparteix:

La mostra és el recull d'una vintena d'obres de sis autors diferents

La mostra és el recull d'una vintena d'obres de sis autors diferents

Els colors i les formes dels quadres de sis artistes arriben a l'exposició col·lectiva 'Després de la forma...' que ha inaugurat la galeria Canals i que romandrà a la sala fins el 8 de gener. La mostra aplega una vintena d'obres, totes elles amb el toc reivindicatiu del corrent pictòric de 'l'informalisme'.

La galeria Canals ha presentat, aquest dijous, una nova exposició col·lectiva que aplega sis artistes amb el denominador comú de 'l'informalisme'. Amb un recull d'una vintena d'obres, l'exposició 'Després de la forma...' pretén recuperar aquesta tendència pictòrica que va néixer als anys seixanta com una nova forma de reivindicació. El propietari i promotor de la galeria, Josep Canals, explica en què consisteix aquest corrent plàstic.

Josep Canals

L'informalisme és la taca. És l'expressió que l'artista s'agafa com a referent qualsevol element per expressar, amb el color i la formes, el seu món personal. És una corrent plàstica de la pintura per la pintura.


L'exposició barreja els treballs d'artistes ja reconeguts com August Puig, Romà Vallès i Joan Vila Casas, i autors de la nova generació com Alfred X.Balasch, Teresa Vall i Bosco Sodi. Tot sota el vist i plau del comissariat de l'exposició i director de la revista 'Bonart', Ricard Planas.

La vintena d'obres que aplega la mostra destaquen pels colors i per reflectir la visió personal dels autors vers el món. Aquest és el cas d'una de les artistes, la lleidatana Teresa Vall, que explica així la intenció dels seus quadres.

Teresa Vall Palou

Intentar pensar una mica i sortir del món material. Diga-li com vulguis, però l'art és tot allò que et fa pensar en coses boniques.


L'exposició 'Després de la forma...' està formada per una vintena de quadres de sis artistes diferents amb formats diversos. Els preus oscil·len entre els 1.000 euros i els 30.000. La mostra romandrà a la galeria Canals fins el 8 de gener de 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.