Recoder ha defensat la necessitat que els arxius de Salamanca retornin a Catalunya i siguin ubicats a la seu de l'ANC, situada a Mira-sol


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat ha defensat la necessitat que els papers de Salamanca retornin a Catalunya i passin a formar part del fons documental de l'Arxiu Nacional, ubicat a la nostra ciutat. Recoder s'ha mostrat pessimista sobre el futur dels documents, davant la reiterada negativa a tornar els arxius espoliats per les tropes franquistes.

Recoder ha lamentat que, des de fa anys, s'argumenti que els arxius s'han de quedar a la ciutat castellana per conservar la unitat d'arxiu. L'alcalde ha assegurat que no hi ha cap justificació per mantenir a Salamanca uns documents que es van confiscar durant la Guerra Civil, i que provenen de fonts ben diverses:

Lluis Recoder

No té cap justificació basar-se en la unitat de l'arxiu


Recoder ha mostrat la seva desconfiança que l'actitud del govern central pugui canviar sobre aquest punt, perquè des de Salamanca la sensibilitat cap aquest tema és ben diferent a la nostra. Recoder ha posat com exemple la manifestació que es va fer l'any 95 a Salamanca contra el retorn dels documents:

Lluis Recoder

Per Salamanca, aquest arxiu té un gran valor simbòlic


Davant la negativa del Patronat de l'Arxiu de Salamanca, els partits catalans opten per la via judicial i la mobilització ciutadana com a vies alternatives per reclamar el retorn de l'arxiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.