L'actor Lluís Soler recita poemes patriòtics en un acte organitzat per Òmnium Cultural


  • Comparteix:

La tria de poemes ha comptat amb fragments dels principals poetes catalans

La tria de poemes ha comptat amb fragments dels principals poetes catalans

Els versos patriòtics dels grans poetes catalans han omplert, aquest dilluns, el Teatre de la Unió en un acte organitzat per la delegació d'Òmnium Sant Cugat. El recital ha comptat amb l'actor Lluís Soler, que ha estat l'encarregat de fer la tria del poemari i posar veu als versos d'autors catalans com Verdaguer, Sagarra i Pere Quart, entre d'altres.

En presència de més de 100 oients, l'actor Lluís Soler ha posat la veu a poetes catalans com Maragall, Espriu, Martí Pol i Sagarra, entre d'altres. En total, el recital ha comptat amb una tria de 13 fragments de poemes de caire patriòtic units per un fil argumental que recorden la idiosincràsia d'un poble i la defensa, a través del vers, de la cultura catalana.

L'actor i rapsode, Lluís Soler, ha remarcat la vigència de la poesia i la paraula per defensar Catalunya.

Lluís Soler

Són poemes que el que fan és dibuixar-te el nostre país, parlar-te i dir-te que s'ha de treballar per aguantar-ho sense cap estridència que es pugui semblar a la dels polítics d'altres colors.


El recital, que ha estat organitzat per la delegació santcugatenca d'Òmnium Cultural, s'emmarca dins el Festival de Poesia de Sant Cugat. El president de l'entitat, Xavier Escura, ha volgut destacar la importància de la poesia en la cultura catalana.

Xavier Escura

Els orígens catalans van lligats a la poesia. La cultura catalana prové de la poesia trobadoresca. Segueix sent una eina de reivindicació i de símbol que s'ha fet servir a tots els estrats socials.


L'acte, que ha tingut lloc aquest dilluns al Teatre de la Unió, és el primer esdeveniment artístic que organitza la delegació de Sant Cugat. L'entitat té previst realitzar dos actes més de caire artístic abans de finalitzar l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.