Àngels Solé diu que 'la 'crisi de les galeries' que denuncia Canals no és generalitzable a tots els espais d'art


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Cultura recorda que l'Ajuntament dóna suport al sector a través, per exemple, de la Nit de l'Art

La tinenta d'alcalde de Cultura recorda que l'Ajuntament dóna suport al sector a través, per exemple, de la Nit de l'Art

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, minimitza la 'crisi de les galeries' denunciada per Josep Canals i assegura que alguns dels espais d'art de la ciutat funcionen correctament i fan negoci. Solé recorda que l'Ajuntament dóna suport al sector a través d'iniciatives com la 'Nit de l'Art', que en la seva propera edició s'obrirà més a les entitats, però afegeix que no és és responsabilitat de l'administració fer rentable l'activitat professional de les galeries.

La titular de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament considera que el pessimisme del promotor i galerista Josep Canals sobre el futur dels espais d'art professionals de Sant Cugat no es pot generalitzar, perquè algunes de les galeries de la ciutat funcionen correctament i fan negoci. Segons Àngels Solé, el tipus d'art que s'ofereix, la relació amb el públic i la ubicació geogràfica de les galeries són algunes de les variables que influeixen en la viabilitat i bona salut dels espais d'art de la ciutat.

La responsable municipal de Cultura atribueix les paraules de Canals a una discrepància entre el galerista i els actuals integrants de l'associació Espais d'Arts, que Canals va abandonar.

Àngels Solé

Canals expressa una opinió personal. La Galeria, la Rusiñol i l'Espai Lluís Ribas sí que funcionen i estan treballant. No es pot generalitzar. A més, Canals ha deixat Espais d'Art i té discrepàncies amb els altres galeristes.


En resposta a la demanda de més suport de l'Ajuntament que va fer Josep Canals, la tinenta d'alcalde de Cultura recorda que el consistori ja dóna suport a les indústries culturals. Pel que fa al sector de les galeries en concret, Solé assegura que l'Ajuntament incrementarà el seu compromís amb la 'Nit de l'Art' i passarà a organitzar directament la propera edició, que intentarà obrir-se més a les entitats de la ciutat.

Àngels Solé

L'any passat es va fer un salt endavant qualitatiu amb l'exposició col·lectiva de Miró i la participació de Firart. En la propera edició, organitzarem la Nit de l'Art des de l'Ajuntament i encara l'obrirem més a la ciutat.


En concret, la intenció de l'equip de govern és que entitats com el Club Muntanyenc, la Unió i l'Ateneu -que disposen d'espais expositius propis- se sumin a la proposta de la 'Nit de l'Art', que tindrà com a comissari artístic a l'associació Espais d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.