El 5è Festival de Poesia converteix Sant Cugat en la capital de la poesia dels Països Catalans


  • Comparteix:

La inauguració s'ha convertit en un homenatge al poeta d'honor de la celebració, Màrius Sampere

La inauguració s'ha convertit en un homenatge al poeta d'honor de la celebració, Màrius Sampere

Un recital de l'obra del poeta d'honor Màrius Sampere i un espectacle de dansa, a càrrec de la companyia Nats Nus, han donat el tret de sortida aquest dimecres al 5è Festival de Poesia de Sant Cugat. El certamen, que organitzen l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes, convertirà la ciutat en la capital de la poesia dels Països Catalans fins dissabte.

L'acte d'inauguració del 5è Festival Poesia Sant Cugat s'ha convertit en un homenatge al poeta d'honor de la celebració, Màrius Sampere. Un espectacle de dansa inspirat en les composicions de l'escriptor i una lectura de fragments de la seva obra han servit per inaugurar el certamen.

Màrius Sampere ha agraït el reconeixement i ha manifestat així la seva emoció.

Màrius Sampere

M'havien fet venir en altres ocasions, però amb aquest títol honorífic és la primera vegada. És molt emocionant.


Entre les novetats d'aquest any, destaca el canvi de nom de la iniciativa, que passa a dir-se Festival Poesia Sant Cugat perquè ha incrementat el nombre de dies i poetes participants. Enguany, el certamen també incorpora la figura del director, que en aquesta edició recau en Vicenç Llorca. Llorca ha remarcat, durant la inauguració, que Sant Cugat es converteix amb aquest festival en la capital de la poesia catalana.

Vicenç Llorca

Durant quatre dies, Sant Cugat es convertirà en la capital de la poesia catalana.


Entre els actes més destacats de la programació, hi ha el concert que oferirà Raimon, la lectura de poemes a les llibreries de la ciutat i l'espectacle Nit Blava. A més, el festival inclou activitats paral·leles dirigides a tots els públics, entre les quals destaquen un concurs de poesia per a infants, l'exposició sobre Màrius Sampere 'L'home i el límit', i la presentació de llibre guanyador del IV premi Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, 'Una certa penombra'. El festival poètic de Sant Cugat finalitzarà dissabte amb la VII Nit de poesia al Teatre-Auditori, enguany sota la direcció artística de Dolors Vilarasau.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha destacat que l'objectiu del festival és apropar la poesia a tots els públics.

Lluís Recoder

Aquests dies, acollirem poesies d'arreu. La poesia se'ns farà molt propera. La veurem arreu de la nostra ciutat.


Per la seva banda, la directora general de Promoció Cultural de la Generalitat, Assumpta Bailac, ha valorat la capacitat del certamen d'arribar a tots els racons del municipi.

Assumpta Bailac

Del festival, en destaco la capacitat d'arribar a tots els espais i els racons de la ciutat.


Les activitats d'avui, dijous, comencen a dos quarts de sis a la plaça Octavià, on es farà un espectacle poètic a càrrec dels alumnes dels tallers del teatre de la Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.