La Casa Aymat acollirà una exposició amb 150 ex-libris des del segle XVI fins l'actualitat


  • Comparteix:

El comissari de la mostra, Adolf, destaca el caràcter novedós d'aquesta proposta

El comissari de la mostra, Adolf, destaca el caràcter novedós d'aquesta proposta

Uns 150 exemplars d'ex-libris d'artistes catalans conformen l'exposició que es podrà veure a partir del 29 de novembre a la Casa Aymat, dins dels actes de l'Any del Llibre i la Lectura. El comissari de la mostra, l'artista Adolf, assegura que es tracta d'una exposició innovadora que inclou, principalment, peces de l'època Noucentista, però també algunes rareses com exemplars de finals del segle XVI.

A partir del 29 de novembre i fins el 15 de gener, la subseu de la Casa Aymat del Museu de Sant Cugat acollirà l'exposició 'Els Ex-libris i els Llibres', comissariada per l'artista valldoreixenc Adolf i inclosa dins l'Any del Llibre i la Lectura.

La mostra inclou unes 150 peces d'ex-libris realitzats per autors catalans, una part provinents d'un concurs públic convocat especialment per a l'ocasió, i la resta de diverses biblioteques i arxius, principalment de la Biblioteca de Catalunya. El comissari de l'exposició, l'artista Adolf, explica la singularitat de la proposta.

Adolf

No hi ha cap exposició sobre el món de la literatura i la bibliofília que se centri en els ex-libris, és una proposta bastant novedosa. Hi haurà obres amb més de 500 anys de diferència, totes elles fetes per autors catalans.


Adolf ha indicat que la mostra permetrà resseguir l'evolució estilística dels ex-libris, des dels seus inicis a l'Antic Règim -la peça més antiga data de l'any 1588- fins al segle XX, quan el Noucentisme va portar a Catalunya l'edat d'or dels ex-libris. A més, l'exposició servirà per reflexionar sobre el seu futur, amb possibles aplicacions al camp de l'audiovisual o l'electrònica de consum.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat que aquesta exposició és un bon exemple de la voluntat d'entrellaçar diferents disciplines artístiques, un dels eixos de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat.

Àngels Solé

La vocació d'entrellaçar diferents aspectes de la cultura, com les arts plàstiques i la literatura, és un dels objectius de l'Any del llibre. Aquesta exposició és paradigmàtica d'això.


De la seva banda, el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha destacat l'interès d'una proposta artística tan singular com aquesta, i ha agraït especialment la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, que ha facilitat bona part de les peces que s'exposaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.