El Ministeri de Cultura dóna el vistiplau per ubicar l'Arxiu Provincial de Barcelona a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'equipament s'ubicarà al costat de l'ANC i el projecte executiu es podria encarregar ja aquest any vinent

L'equipament s'ubicarà al costat de l'ANC i el projecte executiu es podria encarregar ja aquest any vinent

El projecte d'instal·lar l'Arxiu Provincial de Barcelona en uns terrenys al costat de l'Arxiu Nacional de Catalunya, a la nostra ciutat, continua endavant. Segons el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Tarrats, la proposta compta amb el suport del Ministeri de Cultura i la seva esperança és que aquest proper 2006 ja es destini una partida econòmica per a l'encàrrec del projecte executiu.

Tal i com ja s'havia anunciat fa un any, el govern català treballa amb la voluntat de tirar endavant l'Arxiu Històric Provincial de Barcelona i d'ubicar-lo a Sant Cugat, a tocar de l'ANC.

Ara aquesta proposta ja compta amb el vist-i-plau del Ministeri de Cultura, que segons el director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, recolza plenament el projecte.

Francesc Tarrats

El Minisiteri de Cultura, després de demanar els informes sobre la viabilitat de la proposta a nivell urbanístic, ens ha donat el vist-i-plau i ara estem mirant com situem les prioritats pressupostàries del Minisiteri


Tarrats ha afegit que aquest serà un projecte que molt provablement anirà més enllà d'aquesta legislatura, però que la seva esperança és que al llarg del 2006 es destini una partida per a la redacció del projecte executiu.

Francesc Tarrats

Jo diria que això requerirà una legislatura i mitja, si més no, però nosaltres confiem que l'any vinent el Minisiteri de Cultura habiliti una partida per encàrreg del projecte executiu i que la dotació pressupostària per a l'execució se situi al 2007


El projecte de l'Arxiu Històric Provincial de Barcelona està pendent des de l'any 1980, ja que Lleida, Tarragona i Girona ja en tenen un. L'objectiu d'aquest arxiu és sistematitzar el patrimoni documental de la circumscripció de Barcelona, una tasca que ara fa només puntualment l'Arxiu Real de Barcelona.

A més, per al director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, aquesta infraestructura reforçarà també el paper de Sant Cugat com a 'ciutat dels arxius', convertint-se en la insígnia del patrimoni documental de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.