'Pedra i Sang' torna al Claustre aquest Nadal amb sis representacions en quatre dies


  • Comparteix:

El muntatge es va haver de suspendre l'any passat per raons pressupostàries

El muntatge es va haver de suspendre l'any passat per raons pressupostàries

L'obra 'Pedra i Sang' torna aquest Nadal a Sant Cugat amb sis representacions en quatre dies, del 25 al 28 de desembre. El muntatge, que l'any passat es va suspendre per raons pressupostàries, omplirà enguany la sala capitular del Claustre amb un cor molt renovat i el grup d'actors habitual, sota la direcció escènica de Dolors Vilarasau.

Jaume Pla, Joan Berlanga i Xavier Tor encapçalen el repartiment de 'Pedra i Sang', una tragicomèdia musical parlada i cantada que recrea l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall l'any 1.350 al Monestir de Sant Cugat. El muntatge arribarà a la sala capitular del Claustre aquest Nadal per cinquena edició, després de la suspensió de l'any passat per raons pressupostàries.

L'edició d'enguany inclourà novetats, com l'augment del nombre de representacions de quatre a sis, incorporant sessions de tarda els dies 26 i 28 de desembre. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

La principal novetat es que es faran sis representacions. El 26 i el 28 de desembre es farà sessió doble de tarda i nit. És una aposta conjunta que fem amb la companyia.


La directora escènica de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, ha indicat que el públic haurà d'estar molt atent a l'escena número 5 de la representació, que inclou referències a l'actualitat local. Per Vilarasau, l'obra és una bona manera d'integrar els nouvinguts a la història de la nostra ciutat.

Dolors Vilarasau

'Pedra i Sang' no és només per als nascuts a Sant Cugat o per als nostàlgics, sinó també una eina per integrar els nouvinguts a la història santcugatenca.


La part musical de l'obra, amb composició de Joan Alavedra i direcció musical de Jordi Piccorelli, estarà interpretada per un cor de 17 persones molt renovat en relació a l'última edició del muntatge. Piccorelli ha elogiat especialment el treball del conjunt coral i ha anunciat que la qualitat serà molt elevada.

Jordi Piccorelli

La música és difícil, demana un treball exigent del cor. Hgi treballem des de fa un mes i mig i el resultat serà molt bo.


De la seva banda l'autor del text, Josep Maria Jaumà, assegura que 'Pedra i Sang' dóna identitat col·lectiva als santcugatencs i aposta perquè es converteixi en una tradició arrelada.

Josep Maria Jaumà

Volem aconseguir crear una tradició tan arrelada que d'aquí a 15 anys, quan nosaltres ja no ho tirem endavant, continuï vigent. Igual que Sant Cugat té un Monestir que atreu la gent, ha de tenir una tradició que apropi el públic.


Les representacions de 'Pedra i Sang' estan organitzades per l'Ajuntament, que aporta 26.000 euros d'un pressupost total de 39.000. La Generalitat i Caixa Terrassa, patrocinadors de la iniciativa, concedeixen 7.000 i 6.000 euros respectivament.

D'altra banda, enguany hi haurà activitats alternatives que acompanyaran la representació de 'Pedra i Sang'. La Llotgeta del Museu acollirà del 23 de desembre al 8 de gener una exposició de fotografies de Mané Espinosa, titulada 'Pedres al Monestir'. A més, l'adquisició de l'entrada -que costa 15 euros- dóna dret a fer 'La ruta de Saltells i l'Abat Biure', un recorregut comentat per l'historiador Domènec Miquel pels llocs on van succeir els fets històrics de 'Pedra i Sang'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.