Les representacions de 'Pedra i sang' arriben al seu equador amb la novetat de les sessions de tarda


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir acull avui i demà les últimes representacions de l'obra 'Pedra i Sang', amb direcció escènica de Dolors Vilarasau. El muntatge, creat per Josep Maria Jaumà, recrea l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall de l'any 1.350 al Monestir de Sant Cugat.

Les representacions, que enguany han incorporat com a novetat les sessions de tarda, van començar el dia de Nadal i s'allargaran fins demà dimecres.

Jaume Pla, Joan Berlanga i Xavier Tor encapçalen el repartiment, que s'ha mantingut pràcticament igual en aquesta cinquena edició de l'obra, després d'un any d'absència per raons pressupostàries.

La directora escènica de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, considera que el caràcter local i universal de l'obra la converteix en una excel·lent ocasió per integrar els nouvinguts.

Dolors Vilarasau

'Pedra i Sang' no és només per als nascuts a Sant Cugat o per als nostàlgics, sinó també una eina per integrar els nouvinguts a la història santcugatenca.


En el mateix sentit s'ha expressat l'autor de l'obra, Josep Maria Jaumà, que considera que el muntatge dóna identitat col·lectiva als santcugatencs. Jaumà aposta per convertir aquesta representació en una tradició de la nostra ciutat.

Josep Maria Jaumà

Volem aconseguir crear una tradició tan arrelada que d'aquí a 15 anys, quan nosaltres ja no ho tirem endavant, continuï vigent. Igual que Sant Cugat té un Monestir que atreu la gent, ha de tenir una tradició que apropi el públic.


La part musical de l'obra està dirigida per Jordi Piccorelli i interpretada per un cor de 17 persones molt renovat respecte a l'última edició de l'obra.

Les representacions de 'Pedra i Sang' estan organitzades per l'Ajuntament, que aporta 26.000 euros d'un pressupost total de 39.000. La Generalitat i Caixa Terrassa, patrocinadors de la iniciativa, concedeixen 7.000 i 6.000 euros respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.