El trasllat dels 'papers de Salamanca' es farà entre el 18 de gener i el 14 de febrer


  • Comparteix:

La ministra Carmen Calvo confia en què els documents podran sortir de Salamanca sense incidents

La ministra Carmen Calvo confia en què els documents podran sortir de Salamanca sense incidents

El trasllat dels 'papers de Salamanca' tindrà lloc entre el 18 de gener i el 14 de febrer. La ministra de Cultura del govern espanyol, Carmen Calvo, confia en què els documents podran sortir de la capital castellana amb normalitat i sense necessitat de cap dispositiu especial. L'alcalde de Salamanca, de la seva banda, considera que la devolució dels 'papers' suposa 'l'espoli més gran de la història de l'Europa occidental'.

El 18 de gener és la data en què es reuneix la comissió mixta per determinar exactament quins documents, del total de 507 caixes que ja estan identificades, s'han de traslladar a l'Arxiu Nacional de Catalunya de forma 'immediata'. El 14 de febrer és la data límit que marca la llei per al retorn de tota la documentació dipositada a l'Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca.

Entre aquestes dues dates s'ha de produir el retorn dels arxius. La ministra de Cultura del govern espanyol, però, ha donat més pistes i ha donat a entendre que la devolució s'iniciarà a aquest mateix mes de gener. Carmen Calvo ha dit públicament que 'al cap de pocs dies del trasllat' visitarà Castella i Lleó per presidir el patronat del Museu d'Escultura de Valladolid, que es reuneix a finals de gener. En qualsevol cas, la decisió final sobre la data del retorn es prendrà després de la comissió mixta, que s'ha de fer el 18 de gener.

Carmen Calvo ha explicat, a més, que abans d'arribar a Catalunya els documents es dipositaran a l'Arxiu General del ministeri, a Madrid. Un cop allà, el ministeri es posarà d'acord amb el govern català perquè els rebi la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.