'Uuuuh!', protagonitzada per Ferran Rañé, enceta la programació del 2006 del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Es tracta d'una comèdia irònica centrada en una actuació del pallasso Charlie Rivel davant de Hitler

Es tracta d'una comèdia irònica centrada en una actuació del pallasso Charlie Rivel davant de Hitler

El Teatre-Auditori obre aquest divendres la programació del 2006 amb l'espectacle 'Uuuuh!', de Gerard Vàzquez, que dirigeix Joan Font i protagonitza Ferran Rañé. Es tracta d'una comèdia irònica i punyent ambientada en l'Alemanya nazi i centrada en una suposada actuació del pallasso Charlie Rivel davant de Hitler.

L'obra 'Uuuuh!' es va estrenar el 22 d'octubre del 2005 al Teatre de Salt, en el marc del Festival Temporada Alta 2005, i inicia la seva gira aquest divendres al Teatre-Auditori després d'haver-se representat el novembre passat a la Sala Tallers del TNC.

El muntatge parteix d'uns fets reals, quan el pallasso Charlie Rivel es va veure obligat a actuar durant tres anys a Alemanya en plena Segona Guerra Mundial per complir els contractes signats prèviament. L'autor del muntatge, Gerard Vázquez, afegeix al text una suposada actuació de Rivel davant de Hitler que serveix per contraposar de forma brutal dues sensibilitats oposades, la del dictador cruel i la del pallasso tendre.

Gerard Vàzquez

Escollir el personatge del pallasso m'anava molt bé per confrontar bruscament la figura de l'artista tendre i poètic amb el règim nazi. És una bona forma de teatralitzar el contrast entre dues formes de veure la vida.


Ferran Rañé és l'encarregat d'interpretar el personatge de Charlie Rivel. Per a Rañé, es tracta d'un repte personal per la dificultat de donar vida a un personatge tan conegut pel públic.

Ferran Rañé

Jo tenia un repte personal, perquè la gent coneix molt el personatge. No he volgut reproduir el personatge, sinó trobar la seva essència i crec que el públic ho ha reconegut.


Després de visitar Sant Cugat, el muntatge continuarà la gira a poblacions com Badalona, Reus, Igualada, Lleida i Tarragona, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.