Baltasar Porcel es defineix com un novel·lista de carrera i un articulista d'ofici


  • Comparteix:

L'escriptor malloquí participa en una xerrada a l'ANC organitzada pels Amics de la Unesco

L'escriptor malloquí participa en una xerrada a l'ANC organitzada pels Amics de la Unesco

L'articulisme és l'ofici i la novel·lística és la carrera de fons. Així ha descrit la seva trajectòria literària l'escriptor afincat a Valldoreix Baltasar Porcel, en la primera conferència del nou cicle de xerrades que organitza l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Baltasar Porcel afirma que la seva trajectòria professional està marcada per dos elements importants. D'una banda, la seva producció de novel·les, que són obres que perduren en el temps i constitueixen els pilars per construir una carrera literària. D'altra banda, l'articulisme, que és l'ofici i l'activitat més quotidiana de l'intel·lectual.

Baltasar Porcel

Els articles són més aviat un ofici, difícilment pateixes o t'exaltes. La novel·la és més complexa, pateixes i et sents eufòric. L'articulisme és una activitat funcional, mentre que la novel·lística és una carrera de fons.


En el marc d'una xerrada organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat a l'ANC, Porcel ha repassat la seva trajectòria literària i ha comentat, també, l'estat de la narrativa en català. L'escritor mallorquí considera que el panorama actual és molt bo i destaca la feina d'alguns joves escriptors.

Baltasar Porcel

És una etapa molt bona. Hi ha gent interessant que és molt jove, com el menorquí Joan Pons o Melcior Comas, que és mallorquí.


El doctor Broggi i Francesc Puigpelat completen el programa de conferències a càrrec d'escriptors que ha preparat l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat per aquest mes de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.