El Museu acollirà el 2007 una exposició itinerant sobre el Parlament de Catalunya


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat acollirà l'exposició 'Parlament de Catalunya (1980-2005) Història i Futur' a partir de la primavera del 2007. Així ho ha confirmat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, en declaracions a aquesta emissora. Després de deixar la Cambra Catalana, l'exposició ha passat per Manresa i Tarragona i en aquests moments es pot veure a la capital de la Garrotxa.

La primavera del 2007 arribarà a la nostra ciutat l'exposició 'Parlament de Catalunya (1980-2005). Història i Futur'. Una instal·lació en suport visual i audiovisual de 300 metres a través dels quals es fa un repàs a la història de la cambra catalana estructurada en quatre grans parts.

La primera tracta de Les Cors Catalanes fins a 1714, el Parlament de la Catalunya republicana de 1932 a 1939 ocupa la segona part mentre que la tercera tracta de l'exili al restabliment (1939-1980). L'exposició acaba amb l'apartat més recent titulat 'El Parlament avui. Catalanisme, democràcia i participació' de 1980 al 2005.

Després de recórrer diferents ciutats catalanes, la mostra arribarà a la nostra ciutat l'abril del 2007, i tot i que encara no s'ha concretat quin serà l'emplaçament escollit, una de les principals possibilitats és que pugui veure's al Museu de Sant Cugat. Escoltem la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

És una exposició que es va inaugurar al Parlament i ha passat per dieferents ciutats de Ctalaunya. Arribarà a la nostra ciutat la primavera del 2007


El caràcter itinerant de l'exposició monogràfica del Parlament de Catalunya respon a la voluntat de la Mesa del Parlament de portar la història de la cambra legislativa al llarg de tot el territori. Per aquesta raó ja des d'un inici es va programar que la mostra recorrés una vintena de ciutats catalanes. Escoltem la coordinadora de l'exposició 'Parlament de Catalunya 1980-2005)', Vinyet Panyella.

Vinyet Panyella

Ja des d'un inici, la Mesa del Parlament b¡va voler arribar físicament a tota la geografia del territori català per aixó s'ha programat el seu caràcter itinerant.


L'exposició també recull peces i documents d'alt valor històric com el manuscrit original del Decrets de Nova Planta de 1714 amb els quals es van abolir les prerrogatives regionals de Catalunya o documents més recents com l'estatut de Núria l'any 31i el mateix projecte de reforma que actualment s'està debatent al Congrés dels Diputats de Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.