Una exposició recollirà la passió per la pintura, la poesia i la lingüística de Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

La mostra es podrà veure a la Casa de Cultura del 25 de gener al 28 de febrer

La mostra es podrà veure a la Casa de Cultura del 25 de gener al 28 de febrer

Les tres passions intel·lectuals de Gabriel Ferrater -la pintura, la poesia i la lingüística- centren l'exposició que ha organitzat l'Ajuntament per cloure l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat. La mostra, que s'inaugurarà a la Casa de Cultura el 25 de gener, inclourà dibuixos inèdits del poeta i textos originals que aproparan el procés de creació de l'autor de 'Les dones i els dies'.

Des de finals dels anys 40, Gabriel Ferrater va centrar el seu interès intel·lectual en la pintura i es va dedicar intensament a la crítica artística. La dècada següent, als 60, es va centrar en l'activitat literària i en poc més de cinc anys va crear la majoria de la seva obra poètica, que es recull a 'Les dones i els dies'. A partir de l'any 1963, la lingüística i la gramàtica van cridar l'atenció de Gabriel Ferrater i el poeta es va convertir en un dels lingüistes més reconeguts de Catalunya i Espanya.

Aquestes tres passions intel·lectuals -la pintura, la poesia i la lingüística- són els tres eixos de l'exposició que ha organitzat l'Ajuntament per cloure l'Any del Llibre i la Lectura. El comissari de la mostra, l'editor Jordi Cornudella, explica que l'objectiu és apropar al públic el procés creatiu de Ferrater en les seves diferents facetes intel·lectuals.

Jordi Cornudella

L'exposició repassa les seves tres passions, però no des del resultat final, del llibre fet o l'obra publicada, sinó des del taller de l'autor per mostrar el seu procés de treball.


Amb aquesta intenció, l'exposició -que es podrà veure a partir del 25 de gener a la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura- inclou textos originals on es pot resseguir el procés de revisió i reescriptura de Ferrater, una sèrie de dibuixos inèdits i enregistraments sonors que mai abans havien estat exposats, entre altres materials.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha recordat que l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat s'ha centrat en la figura de Gabriel Ferrater, un intel·lectual que va tenir una forta implicació amb la nostra ciutat, on va viure des del 1965 i fins la seva mort, el 1972.

Àngels Solé

Gabriel Ferrater va propiciar un corrent intel·lectual a Sant Cugat que va trascendir les fronteres del municipi quan acollia una part de la UAB. A Sant Cugat emergien concepcions intel·lectuals diverses i ell les va aglutinar.


L'exposició 'Gabriel Ferrater. Pintura, poesia, lingüística' es podrà veure a la Casa de Cultura del 25 de gener al 28 de febrer. La mostra està organitzada per l'Ajuntament, amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes i Sorea, que aporten 3.800 i 3.000 euros respectivament. El pressupost total ascendeix a 24.730 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.