Ainhoa Arteta i Luis Dámaso oferiran aquesta nit un emotiu concert en homenatge a Victòria dels Àngels


  • Comparteix:

L'actuació tindrpa lloc a les deu de la nit al Teatre-Auditori

L'actuació tindrpa lloc a les deu de la nit al Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori s'omplirà aquesta nit per retre un homenatge a Victòria dels Àngels. La soprano Ainhoa Arteta i el tenor Luis Dámaso seran els encarregats de posar veu al que es preveu un concert carregar d'emotivitat. I és que tots dos intèrprets han assegurat que el llegat de Victòria dels Àngels és extraordinari i va més enllà del simple àmbit professional.

Sant Cugat se suma aquesta nit als actes d'homenatge a Victòria dels Àngels, i ho fa amb un concert al Teatre-Auditori que anirà a càrrec de la soprano Ainhoa Arteta i el tenor Luis Dámaso.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que es tracta d'una ocasió molt especial donada la vinculació de Victòria dels Àngels amb Sant Cugat, on va passar els darrers anys de la seva vida, va apadrinar l'escola municipal de música i on va fer també, la seva darrera aparició pública.

Àngels Solé

Per nosaltres és un homenatge molt especial perquè justament un any abans de morir va fer la seva darrera aparició pública en un concert al Teatre-Auditori per celebrar els seus 80 anys


L'actuació tindrà, a més, un caire molt emotiu, tant per la projecció d'un dvd recordant la vida i la trajectòria de la desapareguda soprano, com per la pròpia implicació dels dos intèrprets. Així ho ha assegurat Ainhoa Arteta, que ha afegit que la seva relació amb Victòria dels Àngels va ser molt breu però molt intensa, i que l'ha marcat profundament personal i professionalment.

Ainhoa Arteta

Per a mi sempre ha estat el referent. Quan jo he d'estudiar alguna cosa, si hi ha una versió gravada per ella és la primera que faig servir, perquè va ser una dona molt honesta en la seva professió i en la seva vida


En el mateix sentit s'ha expressat el tenor madrileny Luis Dámaso, que substitueix al català Jaume Aragall, que no podrà actuar per una afecció bronquial. Tot i no haver conegut personalment a Victòria dels Àngels, Dámaso ha volgut destacar la seva categoria humana i professional.

Luís Dámaso

Recalcar el caràcter emotiu d'aquest concert. Per mi en cap cas ha sigut un sacrifici haver rebutjat altres contractes sinó que jo ho faig amb molt de gust i amb tot el carinyo cap a una persona d'aquesta categoria artística i humana


De la seva banda, l'afillada de Victòria dels Àngels, Helena Mora, ha volgut agrair les diferents mostres d'homenatge a la soprano, i especialment el caliu que, en tot moment, li ha demostrat Sant Cugat.

Helena Mora

Per mi, no us podeu imaginar el que és rebre aquestes constants mostres de suport. L'Ajuntament de Sant Cugat, no hi ha cap dubte de lo bé que la va tractar, fent que se sentís molt a gust i que sentís que era la seva llar


El concert d'aquesta nit comptarà amb un variat repertori on s'interpretaran els gèneres més habituals de Victòria dels Àngels. D'aquesta manera, la primera part estarà dedicada al lied, mentre que la segona permetrà gaudir de fragments d'òperes italianes i de sarsueles.

L'actuació començarà a les deu de la nit i les entrades ja estan totes exhaurides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.