Amics de l'Orgue del Monestir suspèn la restauració de l'instrument i estudia dissoldre's


  • Comparteix:

L'Associació d'Amics de l'Orgue del Monestir ha decidit suspendre la campanya de restauració de l'instrument. El motiu ha estat la voluntat de la parròquia de Sant Pere d'Octavià de cobrar fins a 100 euros l'hora per les despeses d'electricitat durant els 3 concerts organitzats per recaptar fons. La plataforma considera que no té sentit continuar la tasca sense la col·laboració de la parròquia i s'ofereix a retornar els diners als santcugatencs. De la seva banda, des de la parròquia han preferit no fer declaracions sobre la qüestió.

Darrerament, el consell d'economia i el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià han comunicat al responsable d'aquesta associació que havien de pagar, en concepte de despeses d'electricitat, un total de 100 euros per cada hora de durada dels tres concerts organitzats per recaptar fons.

Davant d'això, aquesta entitat considera que no té cap sentit continuar aportant esforços personals i econòmics si la parròquia no col·labora en el projecte, i per aquest motiu ha decidit dissoldre's i abandonar el projecte.

El president de l'associació i organista del Monestir, Jaume Fàbregas, s'ha queixat de la poca consideració que reben les propostes de l'entitat i de la falta de comunicació que, segons diu, hi ha amb la Parròquia. Escoltem Fàbregas.

Jaume Fàbregas

Aquesta descició de la Parròquia és la gota que fa vessar el got. Tenim un sentiment de poc suport a la tasca que fem.


Fàbregas, que també ha decidit deixar de treballar al Monestir, ha remarcat que s'oferirà retornar a particulars i entitats la donacions per a la restauració de l'orgue. El remanent del compte corrent de l'associació anirà a parar a una causa benèfica si es formalitza la dissolució.

Per la seva banda, Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha optat per no fer declaracions sobre el tema fins que no es resolgui la situació internament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.