Sant Cugat acull sis alumnes d'arreu del món en el primer curs de Direcció Coral de la Fundació Mozart


  • Comparteix:

Sant Cugat és l'escenari durant tota aquesta setmana del primer curs de Direcció Coral de la 'Fundació Mozart'. Juan Maria Esteban del Pozo instrueix sis alumnes vinguts d'arreu del món per seguir les teories del mestre Sergiu Celibidache. Diumenge se celebrarà un concert al Monestir per mostrar el treball fet durant aquesta setmana.

El curs superior de direcció coral és el primer creat per la Fundació Mozart de Catalunya. Els alumnes són els més antics de Juan Maria Esteban i entre ells hi ha el santcugatenc Oriol Camps. Durant el curs es segueixen les teories de la fenomologia, una doctrina coral creada per Sergiu Celibidache amb qui Juan Maria Esteban va treballar durant 6 anys. Les classes s'imparteixen durant tot el dia. Al matí està dedicat als directors i la tarda als coralistes, entre els quals hi ha els de la coral del monestir i d'altres vinguts de Barcelona. Juan Maria Esteban, director del curs explica com s'han estructurat les classes.

Juan Maria Esteban del Pozo

Està enfocat perquè alumnes d'un nivell superior de direcció coral puguin treballar amb un equip de coralistes professionals i amb un repertori difícil.


Juan María Esteban va fundar el 1993 la Orquestra Joaquín Turina de Munich, de la qual en va ser director fins el 1996 quan va passar a dirigir la Orquestra de la Comunitat de Madrid. El director té una àmplia experiència pedagògica i ha rebut nombroses beques. Esteban ha valorat molt positivament el desenvolupament del curs de direcció coral a Sant Cugat.

Juan Maria Esteban del Pozo

Ha estat una rebuda molt bona tant per part de Mossèn Blai, el personal del monestir i la ciutat que ens ha donat totes les facilitats possibles.


Els participants en el primer curs de Direcció Coral oferiran un concert diumenge on intervindrà també l'orgue del Monestir sota la direcció d'Albert Silvas. Durant l'acte s'interpretaran peces de Bach, Pachembel, o Purcell. El concert començarà a dos quarts de deu a l'església del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.