Mònica Terribas i Joan Salvat parlen de la funció del periodisme al Terra Dolça


  • Comparteix:

Un centenar de persones omplen l'espai per escoltar els dos periodistes

Un centenar de persones omplen l'espai per escoltar els dos periodistes

Els periodistes de TVC Mònica Terribas i Joan Salvat han opinat sobre la funció dels periodistes en una taula rodona celebrada aquest dissabte al restaurant Terra Dolça, on han assistit més d'un centenar de persones. Terribas i Salvat han comentat alguns dels incidents mediàtics dels últims dies, com la línia editorial de l'emissora Cope o l'article del columnista de l'Avui Iu Forn.

Durant més de dues hores, el restaurant Terra Dolça ha estat l'escenari d'una intensa taula rodona on els periodistes de TV3, Mònica Terribas i Joan Salvat, han respost la trentena de preguntes d'actualitat que el públic assistent ha volgut formular. El presentador del programa '30 minuts', Joan Salvat considera que si hi ha hagut tanta participació, ha estat perquè els mitjans interessen el públic.

Joan Salvat

Sí, això demostra que és un tema que interessa molt. Tothom té interès a saber què hi ha darrera del que veu, escolta i llegeix


Els dos ponents han exposat els seus punts de vista sobre el paper dels mitjans de comunicació a Catalunya. La conductora de 'La Nit al Dia', Mònica Terribas, ha destacat la importància i la influència que tenen els grans grups de comunicació que hi ha darrera de cada mitjà, així com els valors que ha de tenir tot periodista: la honestedat i no pensar que poden ser objectius. A més a més, Terribas ha explicat, amb aquestes paraules, la funció que desenvolupen els mitjans a la nostra societat.

Mònica Terribas

La funció és molt diversa. Informar (periodistes), entretenir, donar criteris per valorar què està passant (formar opinió). S'estan complint? Sí!


De la seva banda, Joan Salvat ha fet una conferència molt més basada en les anècdotes que ha viscut com a periodista arreu del món. Salvat s'ha mostrat convençut que els mitjans de comunicació reflecteixen la realitat social i que els periodistes reben pressions d'origens molt diversos.

Les interpel·lacions del públic assistent s'han centrat, bàsicament, en els temes polítics de l'actualitat, com el conflicte entre la COPE i el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), o el litigi entre el ministre de Defensa, José Bono, i el periodista de l'Avui, Iu Forn, entre d'altres.

La periodista Rita Marzoa, que havia de formar part del grup de conferenciants, no ha pogut assistir a l'acte a causa del mal temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.