La mostra sobre els documents confiscats a Catalunya visitarà Sant Cugat


  • Comparteix:

L'organització de la mostra espera superar els 100.000 visitants a Barcelona

L'organització de la mostra espera superar els 100.000 visitants a Barcelona

L'exposició sobre la documentació retornada a Catalunya visitarà Sant Cugat, tot i que encara no se n'han concretat les dates. La mostra, inaugurada aquest dissabte al Palau Moja, té caràcter divulgatiu i exhibeix 119 documents espoliats durant la Guerra Civil. L'organització de l'exposició espera superar els 100.000 visitants a Barcelona.

L'exposició té caràcter divulgatiu i està pensada per a tota la població. En àrees diferenciades, la mostra tracta la confiscació dels documents, l'ús de l'arxiu per a la repressió del bàndol republicà i la reivindicació catalana per al retorn dels 'papers'. A més, es poden contemplar 119 documents espoliats, 82 dels quals són originals i 37 són reproduccions de 'papers' de particulars i entitats que encara han de tornar a Catalunya. Entre els documents exposats, destaca l'original de l'Estatut de 1932.

Durant la inauguració, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat que Catalunya es retroba amb un fragment de si mateixa amb el retorn d'aquests documents espoliats. Maragall, que ha admès que la recuperació dels 'papers' no ha estat fàcil, ha felicitat la Comissió de la Dignitat per haver estat 'la punta de llança' de la iniciativa. El president ha batejat els documents amb el nom de 'papers de la dignitat'.

Pasqual Maragall

Per justícia, aquests documents han de ser recordats com els papers de la dignitat.


De la seva banda, el subdirector general d’Arxius i comissari de l'exposició, Ramon Alberch, ha assegurat que preveuen una alta assistència de públic.

Ramon Alberch

Tenim unes expectatives de públic molt altes. El fet que s'hagi parlat tant dels 'papers' també hi ajuda.


L'organització de la mostra té previst superar els 100.000 visitants abans del 12 de març. Posteriorment, l'exposició recorrerà diverses ciutats catalanes. En la inauguració al Palau Moja, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ja ha avançat que Sant Cugat serà un dels municipis on es podrà veure l'exposició.

Lluís Recoder

Estic convençut que es podrà visitar l'exposició a Sant Cugat. Hem plantejat que l'Arxiu Nacional de Catalunya aculli la mostra.


La mostra 'El retorn dels documents confiscats a Catalunya' s'obre al públic aquest diumenge a les 11 del matí. Els horaris de visita són: de dimarts a dissabte, d’11 a 20 hores, i diumenges, d’11 a 15 hores. Els dilluns és tancat. L’entrada és gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.